Кућа Добрих Вести

Login

Светски дан чишћења

Оцените овај чланак
(2 гласова)

solidarnisaljudimaСветски дан чишћења је највећа волонтерска акција која се одржава већ 10 година широм света са циљем да мотивише појединце, организације и државе да учествују у решавању проблема загађења животне средином отпадом.

 

Акција у Пионирском граду поводом Светског дана чишћења ће уједно бити и завршни догађај кампање Trash изазов Србија, коју су у последњих шест месеци спроводили Екостар Пак, национални оператер управљања амбалажним отпадом и удружење Trash херо са партнерима у оквиру које је реализовано преко 40 акција широм Србије са преко три хиљаде учесника.

 

Као завршница Недеље солидарности (која се одржава од 14. до 21. септембра) у сарадњи са Црвеним крстом акција у Пионирском граду ће имати и хуманитарни карактер.

 

Позвани су еколози и филантропи и сви људе добре воље да нам се придруже у акцији чишћења и да према својим могућностима донесу на штанд Црвеног крста основне животне намирнице (брашно, шећер, уље, конзерве, супе у кесици и слично) и средства за хигијену (сапун, средства за купање, прашак за веш, четкице за зубе, пасте за зубе и слично) које ће касније поделити социјално угроженим породицама. Такође, позивамо вас да донесете чепове од пластичних флаша И да их на лицу места донирате удружењу Чеп за хендикеп.

 

Поведите са собом децу, унучиће, комшије, пријатеље јер вас очекује сјајно дружење у природи са Бодом Нинковићем и Јовицом Тишмом, а након акције војнички пасуљ, креативне радионице, још много изненађења и одлична музика све до поподневних сати.

 

ПРОГРАМ:

 

СУБОТА, 21. 09.2019. год.

Локација: Спортско-рекреативни центар “Пионирски град”, Кошутњак

10.00 – 10.45 Окупљање и предаја пакета солидарности на штанду Црвеног крста

10.00 – 10.45   Едукативна представа с Бодом Нинковићем и Јовицом Тишмом:

"СВЕ СЕ У РЕД ДОВЕСТИ МОЖЕ КАД СЕ ДОБРИ ДРУГАРИ СЛОЖЕ"

Ако мислите да је смеће само то – обично смеће, грешите! Ако мислите да се смеће скупља само тако – покупиш и бациш, грешите! Ако мислите да смеће због тога што је смеће не служи ничему, опет грешите! Можда је зато најбоље да се ми малчице преслишамо, да видимо шта знамо, да то лепо и кажемо и отпевамо, зашто да не? У овој едукативној интерактивној представи за децу о екологији и рециклажи са вама се друже Слободан БОДА Нинковић и Јовица ЈОЦКО Тишма! Јер све се у ред довести може кад се добри другари сложе!

10.30 – 11.00     ПРИПРЕМА ЗА АКЦИЈУ

- Подела мајица, рукавица и кеса.

- Обука о разврставању отпада за рециклажу – Trash hero и Екостар Пак.

- Обука о безбедном сакупљању отпада и пружању прве помоћи у слчцају лакших повреда (посекотина, огреботина) – Црвени крст

11.00     Подела на тимове, почетак акције сакупљања

11.00 -13.00 АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА

13.00 Предаја сакупљеног материјал код контејнера ЈКП Градска чистоћа

13.30 – 16:00      ПИКНИК

Наступ Диџејева, радионице за децу, за учеснике акције бесплатан пасуљ и слаткиши компаније Јафа Црвенка

 

Акцију организује Екостар Пак у сарадњи са: Министарством заштите животне средине РС, Trash hero Београд, Црвени крст Чукарица, Црвени крст Раковица, Извиђачки савез Чукарица, Ротарy клуб Сава, БИТЕФ, Општина Чукарица, Општина Раковица, Паркинг сервис.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 септембар 2019 10:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија