Кућа Добрих Вести

Login

Скопље због загађења увело бесплатни јавни превоз и удвостручило цену паркинга

Оцените овај чланак
(1 Глас)

AUSPUHDFDFDFDГрад Скопље увео је бесплатан превоз у градском саобраћају и удвостручио цене паркинга, у склопу хитних мера за смањење енормног аеро-загађења.

 

Међу хитним мерама и препорукама Града Скопља за смањење загађења ваздуха, које су ступиле на снагу 27. јануара, јесте и апел запосленима у градској управи, јавним предузећима и институцијама да на посао долазе аутобусима градског превоза.

 

Хитне мере су предузете након што су градске власти добиле обавештење Министарства за животну средину да су, два дана узастопно на две мерне станице у Скопљу, регистроване количине отровних ПМ 10 честица биле изнад прописаних 175 микрограма по метру кубном.

 

Скопско градско јавно комунално предузеће је задужено да настави интензивно чишћење градских улица и булевара у надлежности Града Скопља, а то је препоручено и градским општинама.

 

Градске власти су, да би се смањило загађење, наводи се, прекинуле све грађевинске активности на градилиштима у њиховој надлежности и позвале челнике свих градских општина да учине исто.

 

Скопске власти истичу да су интензивиране контроле градилишта, односно возила која излазе са градилишта, која морају да имају опране точкове и да буду покривена церадом ради контроле прашине.

 

Председници градских општина су позвани да интензивирају инспекцијски наџор над фирмама које управљају отпадним гумама и отпадним уљима, а Министарство унутрашњих послова је позвано да спроведе ограничавање обука у ауто-школама.

 

Од полиције су власти Града Скопља затражиле да врши учестале контроле издувних гасова возила у саобраћају, као и да појача контролу поштовања забране кретања тешких теретних возила чије је крајње одредиште Скопље и да их упућују на градску заобилазницу.

 

Извор: Еуроактив


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија