Кућа Добрих Вести

Login

Рок за пријаву на „Изазов за управљање био-отпадом“ продужен до 15. маја

Оцените овај чланак
(1 Глас)

biootpadddddЗбог новонастале ситуације изазване епидемијом корона вируса у Србији, рок за пријаву на „Изазов за управљање био-отпадом“ који је покренуо Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у сарадњи са Министарством заштите животне средине, и уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА), продужен је до 15. маја 2020. године, до 17 часова.

 

Све заинтересоване стране додатне информације могу добити на виртуелним инфо данима који ће се одржати 15. и 29. априла.

 

Подсећамо, јавни позив за учешће у „Изазову за управљање био-отпадом“ отворен је 10. марта 2020. и првобитни рок за пријаву иновативних решења за управљање биоразградивим отпадом, посебно отпадом од хране и кухињским отпадом, као и зеленим отпадом из паркова и башта, био је 22. април 2020.

 

Иновативне идеје за ефикасније управљање отпадом од хране и зеленим комуналним отпадом могу да пријаве локалне самоуправе, јавна предузећа, научно-истраживачке институције и организације цивилног друштва.

 

Тимови чија решења буду одабрана сарађиваће са стручним менторима, а најбољих пет ће добити суфинансирање како би применили своје идеје у пракси.

 

Такође, ће учествовати у студијским посетама Шведској, где ће из прве руке учити из најбољих европских примера.

 

Ова решења допринеће смањењу емисије гасова са ефектом стаклене баште (ГХГ), повећању употребе обновљивих извора енергије и промоцији принципа циркуларне економије.

 

Више информација о условима учешћа у изазову и упутства за пријаву на виртуелне инфо дане доступно је ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Kлиматске промене

 


Последњи пут измењено субота, 11 април 2020 13:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија