Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за иновације које животну средину чине лепшом, чистијом и зеленијом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ZMIKSERRTRTRTRTДосадашњи сурови потрошачки начини и навике довели су планету до исцрпљености, а недавни глобални догађаји показали су да се на тај пут не смемо враћати.

 

Било да је реч о неговању баште усред градске вреве, чишћење дивље депоније или речне обале, органско гајење хране или смањење отпада домаћинства, фирме или било каквој иновацији која нашу сутрашњицу може да учини зеленијом, можете да учествујете у једном занимљивом конкурсу.

 

Наиме, културна организација Миксер жели да препозна и мапира све појединце, организације, компаније или локалне самоуправе које подстичу, иновирају и подржавају нови, одговорнији и еколошки одрживији приступ животу.

 

“Ако сте ви борац за одрживу и здравију будућност или познајете некога ко одговара опису, пошаљите нам до 30. јуна предлог у виду кратког видео-снимка (до 2мин) у којем ћете објаснити и приближити широј јавности подухват или иницијативу (проблем, циљ, иницијатори, препреке, предлог решења). Техничке пропозиције: камера телефона, дневни услови, без околне буке. Видее можете слати у инбокс Миксерове ФБ странице (Žmikser.belgrade)”, наводи се у саопштењу.

 

Како се даље објшњава: ваше борбе и стремљења забележиће студенти новинрства, а оне ће бити објављене у најрелевантнијим домаћим медијима и представљене на Миксер фестивалу у септембру 2020. На овај начин желимо да подстакнемо мејнстрим медије у Србији да се одваже да одговорно, принципијелно и истрајно извештавају о животној средини и то кроз пет кључних тема Грин дила, а чијим ће препорукама за Балкан и Србија морати да се прилагоди: Клима, Циркуларна економија, Биодиверзитет, Одржива агрикултура и Иновације.

 

Миксеров позив одвија се у оквиру пројекта “Партнери за бољу животну средину” који финансира Балкански фонд за демократију Немачког Маршаловог фонда и Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду и у сарадњи са Факултетом политичких наука у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести/ДанасОстави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија