Кућа Добрих Вести

Login

Божићно јутро у Косовској улици

Оцените овај чланак
(3 гласова)

bozicno-jutroБЕОГРАД - Овај тренутак сам до пре неки дан два пута ''промашио''... оба пута јер нисам понео фотоапарат са собом, када ме кућни љубимац ''Виски'' изведе у шетњу.

Када сам други пут заборави да понесем апарат, вајкао сам се једном пријатељу над злехудом судбом немогућности да забележим овај тренутак, на шта ми је он рекао: '' Па имаш телефон... што ниси искористио камеру у телефону''?!?!

Био сам затечен његовим одговором јер сам потпуно заборавио да ми данас правимо фотографије са телефоном, а разговарамо уз помоћ фото апарата.

На Божићно јутро сам био очајан када сам ово угледао (наравно, опет нисам понео фотоапарат)... а онда сам се сетио разговора са мојим пријатељем, невољно извадио стари модел НОКИЈЕ из џепа и шкљоцнуо, не очекујући бог зна шта....

Чему оволико писаније око једне ''фотке''... Мени је пажњу привукао ''кем-трек'' два авиона којим су исписали једно предивно слово ''Х'' изнад цркве Св. Марка, а које слово је прво слово Христовог имена... Коинциденција симболике или нешто друго? Ја хоћу да ВЕРУЈЕМ да је нешто друго...

bozicno-jutro2

Извор: Кућа добрих вести


Будимир Новаковић

''Made in Надица, designed by Александар Новаковић’’, рођен је у Београду  26.05.1952 године.

Ближа одредница места рођења је део Београда који се зове Зерек и који је у директном контакту са најлепшим и најузбудљивијим делом планете, познатим под називом - Дорћол.

Дечаштво и момаштво је провео у ’’кругу двојке’’, где је завршио основно и средње образовање – на велику радост његових наставника и професора. У истом периоду успешно завршава и музичку школу одсек виолине, а потом и одсек клавира.

1970 године уписује Архитектонски факултет у Београду, који завршава, ’’ама за длаку’’, у року – на велику радост његовог оца.

После дванаестогодишњег лутања у државној служби, основао је своје приватно предузеће ’’АРЦХ’’ д.о.о. у коме је и данас запослен и у коме се бави пројектовањем, графичким и примењеним дизајном, илустрацијом и фотографијом и у којим областима је и добитник већег броја награда и признања.

Писањем, које иначе никада није сврставао у категорију свог креативног изражавања, почео  је да се бави на наговарање својих пријатеља.

Бивши је државни репрезентативац и рекордер у пливању и бивши је вице-шампион у џудоу.

Садашњи је отац петорице синова које сматра својим јединим правим успехом у животу.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија