A+ A A-

“Strawberry energy” - раме уз раме са Фејсбуком и Гуглом у финалу међународног такмичења

Оцените овај чланак
(4 гласова)

strowberyБЕОГРАД – Млада српска компанија  "Strawberry energy" у конкуренцији од  20 реномираних светских компанија, kao једина српска фирма, ушла је међу седам у финале такмичења за најбољу технолошку компанију у категорији заштите животне средине, такозвану „"World tehnology award", а у организацији Светске технолошке мреже ("World Technology Network").

Компанија “Strawberry energy”, аутор првог јавног соларног пуњача за мобилне уређаје “Strawberry Drvo”, објавила је да је номинована је од стране досадашњих победника овог такмичења које у 20 категорија издваја компаније и појединце од значаја за развој 21. века.

Раме уз раме са компанијама “Facebook”, “Google”, “Dropbox”, “AT&T”, “Tesla Motors” и другим мултинационалним корпорацијама као једним од финалиста у других 19 категорија, “Strawberry energy” једина је компанија из Србије.У категорији заштите животне средине “Strawberry energy” такмичи се са светски истакнутим еколошким компанијама као што су “Eco-Fuel Africa”, “Biofungitek”, “Ecosphere tećnologies” и други.

„Бити номинован од стране врхунских стручњака и светски познате организације за нас већ представља велику част, а увршћавање у најбољих седам финалиста показатељ нам је да је наша иновација компетентна на светском тржишту и да има великог потенцијала. Овим смо добили нову енергију и мотивацију да наставимо да ширимо мрежу нашег “Strawberry Drveća”, као и потврду да и за једну младу компанију из Србије има места међу светским гигантима у области нових технологија”, истакао је оснивач и директор компаније “Strawberry energy”, Милош Милисављевић.

Победници ће бити проглашени на свеченој церемонији у конференцијској сали “Time” “магазина у Њу Јорку, као завршница дводневног „World Tećnology Network“ самита који ће се одржати 14. и 15. новембра.

Неке од најзначајнијих светских медијсих кућа као што су Time magazine”, “CNN”, “Fortune” i “Science” биће медијски покровитељи ове свечаности.

Светска технолошка мрежа “World Technology Network” је заједница коју чине светски најиновативнији појединци и организације из области науке, технологије и сродних области. WТN окупља покретаче 21. века са фокусом на нове технологије и циљем да се подстакну нове идеје, релације и могућности њихове примене.

Награде за најбоље технологије, World Tećnology Award” додељују се сваке године изузетним иноваторима из различитих технолошких области, како би се одала част тим појединцима и компанијама али и успоставио систем одабира нових чланова Светске технолошке мреже, обзиром да сви финалисти добијају прилику за активним чланством у мрежи.

                                                                                              Извор: Кућа добрих вести   


Последњи пут измењено субота, 24 август 2013 16:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани