Кућа Добрих Вести

Login

Виртуелни водич кроз еко-дестинације уз андроид апликацију

Оцените овај чланак
(4 гласова)

logooooБЕОГРАД - Виртуелни водич кроз осам еко-дестинација Србије „EcoVirtour E Водич“ пуштен је у рад, а доступан је на интернету преузимањем бесплатне андроид апликације.

Апликација се преузима на www.serbiaecotour.rs и за сада је њоме обухваћено осам подручја под заштитом у Србији: четири национална парка (Фрушка гора, Ђердап, Тара, Копаоник), два специјална резервата (Увац, Засавица), један предео изузетних одлика (Власина) и један споменик природе (Ђавоља Варош).
„EcoVirtour E Водич“ кроз еко дестинације Србије представља јединствену виртуелну еко туру кроз заштићена подручја Србије и намењено је андроид телефонима и уређајима.

Одржив еко туризам

Водич се састоји од интернет презентације www.serbiaecotour.rs  и андроид апликације која се бесплатно преузима скенирањем QR кода са напред наведене странице. У овој презентацији обједињени су сви елементи одрживог туризма и екотуризма: одрживо управљање заштићеним подручјима, заштита животне средине, заштита и промоција културне баштине и живот локалног становништва уз подстицање њихове економске добробити у складу са глобалним критеријумима одрживог туризма. За одабир смештајних капацитета коришћена је RESUME сертификација Центра за истраживачке и развојне пројекте „EcoDev“ која је усклађена са глобалним критеријумима одрживог туризма.

Безброј туристичких информација

Презентације су на српском и енглеском језику и на њима се могу детаљно наћи информације о: флори, фауни и геолошким карактеристикама изабраног подручја са одговарајућим илустрацијама и мапама са географским координатима, активностима у природи, културно-историјским вредностима подручја, о обичајима локалног становништва , етно производима, камповима, етно смештајима и етно ресторанима, као и контакт информације чуварских служби, водича, смештаја и ресторана. Могу се наћи и информације како стићи до одређеног заштићеног подручја као и подаци о широј околини коју треба посетити, а која је вредна са аспекта природних и културних вредности.
Допринос ове апликације се огледа у промоцији заштићених предела Србије и подстицању домаћих и страних туриста у одабиру таквих дестинација за одмор, учењу о природним и културним вредностима одређеног подручја као и начинима заштите животне средине.

Интерактивна платформа „EcoVirtour“ иницирана је од стране Центра за истраживачке и развојне пројекте „EcoDev“. Пројекат су подржали Теленор фондација, Министарство финансија и привреде, Сектор за туризам и Туристичка организација Србије.

                                                                                           Извор: Кућа добрих вести/ЕcoDev


Последњи пут измењено недеља, 15 септембар 2013 21:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија