A+ A A-

Еколошка акција “Сат за нашу планету”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

satzaplanetuuuuuuБЕОГРАД – Светски фонд за природу (WWFорганизовао је глобалну акцију "Сат за нашу планету - Earth Hour 2014". 

Под паролом „Најлепше ствари се увек дешавају у мраку“ сви који су учествовали у овој акцији на сат времена искључили су јавну расвету.

Централне манифестације у оквиру акције "Сат за нашу планету" одржале су се 29. марта од 20,30 до 21,30 на Тргу Републике у Београду,  на Тргу Слободе у Новом Саду и у Нишу на нишком кеју. 
Грађани су могли да се укључе у ову акцију и дају допринос присуством јавним догађајима у градовима широм Србије, али и укључивањем у Фејсбук кампању "Најлепше ствари се увек дешавају у мраку" (www.facebook.com/WWFSerbia), где су уз бројне познате личности моглида учествују како у књижевном, тако и у фото конкурсу.
Акцију је ове године подржало, поред Министарства енергетике и Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Градска управа Града Београда, Градска управа Града Новог Сада као и бројне организације, компаније, школе и појединци.
Иницијатива за организовање акције настала је 2007. године у Сиднеју, а већ 2009. и Србија се прикључила овој манифестацији. Прошле године кампању је подржало више од две милијарде људи из 154 земље и преко 7000 градова, док се у Србији прикључило 60 градова и општина.
Светски фонд за природу је једна од највећих и најутицајнијих организација у свету која се бави заштитом природе. Има скоро пет милиона присталица и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља.
Мисија WWF-а је да заустави уништавање животне средине и да створи будућност у којој људи живе у складу са природом уз очување светске биолошке разноврсности, одрживог коришћења природних ресурса, смањење загађења и претеране потрошње.

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 30 март 2014 18:32
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани