Кућа Добрих Вести

Login

Organic live fest oвог викенда у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

organiccccc

 

БЕОГРАД – Овог викенда у Топчидерском парку одржан је Organic Live Fest је фестивал одрживог развоја, осмишљен да својим садржајем пробуди свест сваког појединца да живи органски, да живи одрживо.


Концепт фестивала заснован је на промовисању одрживог развоја, што подразумева рационално коришћење природних ресурса применом савремених технологија и развијању свести о органском начину живота.
Обновљиви извори енергије, органска производња, здрав начин живота и заштита животне средине основне су теме фестивала, уједно и најактуелније теме савременог друштва.


Organic Live Fest препознат је од стране Европске Комисије као догађај од великог значаја у промоцији енергетске ефикасности на европском нивоу. Од 2012. године, фестивал је један од учесника Европске недеље одрживе енергије EUSEW, а од 2014. и представник Србије у Европској недељи мобилности.

 


Атрактивним начином промовисања тема одрживог развоја, фестивал ће се развијати упоредо са подизањем нивоа свести о томе како треба живети. Због све присутније промоције здравог живота у медијима, ове и наредних година предвиђа се значајан пораст посетилаца Organic Live Festa.

Партнери фестивала су ЕУ делегација у Србији, Туристичка организација Србије , Град Београд, Центар за промоцију науке , Општина Савски Венац и други..


Учесници су друштвено одговорне компаније које пре свега имају прилику да посетиоцима промовишу еколошку одговорност кроз активације на самом догађају. Imlek, Toyota, Knauf insulation, Bramac, Solarni doo, Mitsubishi electric примери су компанија учесника.


У ширем смислу, фестивал је окренут целокупној популацији, а у ужемнајлмађој популацији као и запосленом делу друштва - онима који су у могућности да прате и примењују савремене трендове, унапређују начин живота и буду носиоци развоја домаће привреде.


Фестивал је у прве три године посетило 20 000 посетилаца.


На фестивалу су одржани часови јоге и метаболичког фитнеса, разна предавања из области органске производње и енергетске ефикасности. Одржан је и богат културни програм који је обувахтио концерте класичне музике и позоришне представе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 21 септембар 2014 16:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија