Кућа Добрих Вести

Login

Конференција: Зелена економија и нови законодавни оквир

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zelenovolimteeeeeeБЕОГРАД – Трећи међународни сајам Зелена економија у организацији Danas Conference Centra одржаће се у четвртак, 4. фебруара 2016. године у хотелу Radisson Blu Old Mill.

 

Тема ове конференцијегласи: Зелена економија и нови законодавни оквир.

 

Да ли је примена новог законског оквира предуслов даљег развоја различитих сегмената рециклажне индустрије у Србији, и да ли је законски оквир донет 2009.године у међувремену превазиђен? Да ли је промена законодавног оквира у области прикупљања амбалажног отпада предуслов даљег раста рециклажне индустрије и још већег обима рециклираног амбалажног отпада у Србији?

 

То су само нека од питања о којима ће се расправљати на конференцији.

Биће речи и о томе која је улога локалне самоуправе у развоју рециклажне индустрије и да ли нова законска регулатива треба додатно да дефинише обавезе локалних самоуправа у процесу прикупљања и рециклирања различитих врста отпада? Да ли Србија треба да додатно стимулише инвестиције у рециклажну инфраструктуру у локалним самоуправама широм Србије и који проблеми постоје у пракси? Да ли је нови законодавни оквир у области екологије потреба процеса придруживања ЕУ или основна животна потреба грађана Србије? Да ли нови законодавни оквир може обезбедити економски одржив систем финансирања рециклаже различитих врста отпада и које су реалне економске могућности Србије?

 

Линк најаве конференције можете пронаћи ОВДЕ.

 

Конференција ће имати институционалну подршку Амбасаде САД, ГИЗ-а, Привредне коморе Србије. На конференцији ће учествовати и Агенција за заштиту животне средине и компаније које се баве прикупљањем амбалажног отпада.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 јануар 2016 22:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

  • Zorica Letunica

    Postoji pismo namere za proizvodnju inicijalne opreme za sve sisteme u zastiti zivotne sredine u Srbiji. Deponije se u Evropi do 2018. moraju svesti na manje od 5% a to su uglavnom deponije za pepeo koji kasnije sa deponija ide u razne procese proizvodnje podloga za puteve, gradjevinskih blokova.. itd.

    Zorica Letunica субота, 06 фебруар 2016 10:00 Линк коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија