Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о одрживом развоју и екологији "Serbia Goes Green 2017"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

serbiagrinnnnnnБЕОГРАД - Конференција о одрживом развоју и екологији, Serbia Goes Green 2017 одржаће се 20. априла у Београду, у хотелу Crowne Plaza у организацији Колор Прес Групе.

 

Први панел који почиње у 10 часова ће бити на тему: Како захтеви, праксе и средства из ЕУ могу помоћи Србији да буде уређенија и чистија земља?Који су највећи изазови наше земље ка испуњењу Поглавља 27 које се тиче еколошких и климатских промена?

 

Уследиће затим презентација Студије случаја – Иновативна решења у коришћењу алтернативних извора енергије. Као пример добре праксе биће презентована компанија Марбо Продукт.

 

Други панел почиње у 11 часова са темом: Еколошки свесне компаније у свету и код нас. Учесници панела су Бранко Дуњић, директор Центра за чистију прозводњу Србије, Јована Механџић Ђурђић, менаџер одрживог развоја из компаније Икеа.

 

Око 13,30 уследиће нова студија случаја: Зелени град – Шта Нови Сад чини на очувању животне средине и одрживом развоју а одмах затим и друга студија случаја: Активна кућа – позитиван утицај на животну околину.

 

Уследиће и пета студија случаја од 15,30 часова, тема: Нешто друагачији одмор – екотуризам. Оријентиринг, кајакинг, планинарење и други видови релаксације у природи.

 

Последњи панел почиње у 16 часова. Тема: Обновљиви извори енергије – шта све можемо?Да ли су ветропаркови, соларна енергија, хидроенергија и био енергија нешто што би требало имплементирати у привреду?Учесници овог панела су: Филип Радовић из Агенције за заштиту животне средине СЕПА, Данијела Исаиловић, компанија Elicio, Владимир Јанковић, Центар за промовисање, развој и примену обновљивих извора енергије и Владимир Јефтић, дипломирани инжењер машинства из Биомасе групе. 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 16 април 2017 18:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија