Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс еко-пакет пројекта отворен за све еко-школе до 31. марта

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ekopaketБЕОГРАД - Тема креативног конкурса Еко-пакет пројекта у школској 2017/2018. години је биодиверзитет или биолошка разноврсност, а отворен је за све Еко-школе до 31. марта ове године.

 

Деца, ученици и студенти имају задатак да од употребљене Тетра Пак амбалаже представе своје омиљене биљке, животиње или целовите екосистеме са својим становницима. Кроз ову тему, уз усмеравање ментора, желимо да се млади упознају са појмом биодиверзитет, са биљним и животињским светом и са потребом очувања биолошке разноврсности.

 

Ове године конкурс је повезан са УН Циљевима одрживог развоја, са посебним освртом на Циљ 15: Одрживо управљати шумама, сузбити дезертификацију, зауставити и преокренути деградацију земљишта и спречити уништавање биодиверзитета.

 

Три најбоље Еко-школе на креативном конкурсу освојиће награде у износу од 100.000 динара, а најбоље појединце/ученике организатори ће наградити бициклама и спортском опремом.

 

Пропозиције конкурса и узрасне категорије можете начи на  ОВОМ линку.

 

 

Кроз овај пројекат ученици се упознају са правилним одлагањем употребљене Тетра Пак амбалаже, док се на едукативним радионицама демонстрира поступак рециклаже вишеслојне амбалаже. Ове године одржаћемо радионице о рециклажи у 25 Еко-школа.

 

Пројекат у Србији спроводе Амбасадори одрживог развоја и животне средине под покровитељством компаније Тетра Пак, пету годину заредом, од 2013. године, у установама које су укључене у међународни програм Еко-школе.

 

Извор: Еколист/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 јануар 2018 13:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија