Кућа Добрих Вести

Login

Филм „Рециклажа сијалица“ најбољи на Фестивалу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

eiklslkivilmfБЕОГРАД - На завршној свечаности Фестивала школског еколошког филма, одржаној данас, 23. априла 2018., у свечаној сали Градске општине Звездара за најбољи је проглашен филм „Рециклажа сијалица“, чији су аутори ученици осмог разреда ОШ Бошко Буха: Тијана Јовановић,Тијана Коцић, Душан Васић, Антон Сефај и Сања Суботић и њихови ментори: Емина Вулићевић, Зорица Весковић и Ненад Ралић. 

 

 

Овај филм добио је и награду за најбољу продукцију.

 

За најбољи сценарио награђен је филм „Не окрећи главу...Реагуј! “ - Геодетске техничке школе, чији су аутори ученици 3/3: Дејан Алексић, Теодор Стевановић   и Николина Џунов, а ментор Јагода Петровић-Укај, објавила је Општина Звездара.

 

За најбољи кратки филм проглашен је филм „Сва светла око нас“ аутора Матеје Мирковића, ученика 2/3 Геодетске техничке школе, ментор Јагода Петровић-Укај.

 

„Не окрећи главу...Реагуј“

 

Филм „Не окрећи главу...Реагуј!“- Геодетске техничке школе проглашен је и за најбољи документарни филм на овом фестивалу.

 

Селекцију пристиглих радова вршио је жири састављен од стручњака у области образовања, заштите животне средине и одрживог развоја и филмске уметности.

 

Свечаност је увеличала предсколска група деце из Вртића „Звездани гај“ Предшколске установе Звездара, весели предшколци, који су у пратњи руководиоца Слађане Вујовић и васпитачице Аните Манојловић наступили са две нумере на почетку: „Шума блиста, шума пева...“ и „ Апелујем...“, а на крају програма заједно са ученицима ОШ „Бошко Буха“ отпевали су песму „Спасите воду“.

 

Подршку су дали и гости: Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара, заменица секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић, која је и председница УО ПУ „Звездара, као и чланови Већа: Душан Игњатовић и Мирослав Мариновић и директорка Геодетске техничке школе Марија Радић.

 

У свом обраћању присутнима заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић нагласио је:„Велико ми је задовољство да вас поздравим у име Градске општине Звездара која континуирано подржава, прати и учествује у спровођењу активности везаних за очување животне средине. Јуче је био Дан планете Земља и овај данашњи скуп је посвећен и том дану.

 

Посебно желим да поздравим наше креативне и хумане ученике– добитнике награда, и све оне који су учествовали у овом пројекту. Борба за очување животне средине је итекако хуман посао.“ рекао је, између осталог, Предраг Веиновић.

 

Едукација младих о значај рецклаже

 

Пројекат који се бави организовањем Фестивала школског еколошког филма под слоганом: „Не окрећи главу....Реагуј! расписало је Министарство просвете и технолошког развоја - ученици основних и средњих школа добили задатак и прилику да направе кратак филм уз подршку наставника - ментора, којим указују на актуелне проблеме везане за област екологије, очувања природе и заштите животне средине и здравља људи и рекламни плакат за филм са пратећом еколошком поруком....

 

 „Захваљујем се Министарству просвете и технолошког развоја што је покренуло овај пројекат, а посебне заслуге за спровођење овог и многих других еколошких и хуманитарних пројеката дугујемо нашем звездарском удружењу Звездарски еколошки центар ЗЕЦ, са којим смо као локална самоуправа много пута до сада сарађивали", нагласио је заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић, говорећи на свечаности.

 

И не само да ради на очувању животне средине, Звездарски еколошки центар ЗЕЦ, пуно пажње посвећује и усмерава своје активности на едукацију младих и подизање њихове свести о значају рециклаже и реупотребе за здраво окружење.

 

Од свог оснивања до данас, заједно са Предшколском установом Звездара и звездарским школама, уз подршку ГО Звездара, „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“ реализује едукације, радионице, фестивале... за сву децу, укључујући и децу са сметњама у развоју, као и стручне скупове, трибине за грађане Звездаре, а имамо и посебне програме за старије суграђане....“ – истакао је Предраг Веиновић.

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија