Кућа Добрих Вести

Login

greensertifkatedfdfdfdf“Грађани Западног Балкана би, ако Европски парламент након овонедељне расправе, прихвати предлог Еврокоморе, током короне могли да путују, послом и приватно, у Европску унију као и сви Европљани – са дигиталним зеленим сертификатима, којим би биле признате све сигурне и ефикасне вакцине”, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и коопредседавајући Одбору Еврокоморе за јединствено тржиште.

среда, 28 април 2021 11:55
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

mojadrzavadfdfdfdfМинистар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најавио је да већ сутра почиње пријава пунолетних грађана за помоћ од 30+30 евра путем портала Управе за трезор, док ће телефонска пријава почети 5. маја и трајаће до 15. маја.

уторак, 27 април 2021 09:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

startechcomdfdfdfdУ сарадњи с Владом Србије и уз подршку компаније Филип Морис, Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) објавила је јавни позив за доделу првих милион долара бесповратних средстава малим бизнисима и свима који желе да дигитализују своје пословање и улажу у развој иновативних производа и услуга како би отворили нова радна места и освојили нова тржишта.

субота, 17 април 2021 21:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

apliakcijaСтуденти ЕТФ-а, Павле Шошкић, Никола Максић, Марко Скакун и Ђорђе Марјановић, чланови тима Тарабићи, победници су првог хакатона који је одржан у организацији Студентске уније математичара “СУМА“, која делује при Математичком факултету у Београду.

петак, 16 април 2021 12:19
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

bizzizittttОнлајн регионални БИЗИТ семинар „Искрене приче о (не)успеху“, одржава се 21. априла 2021. у Клубу посланика са почетком у 9 сати.

петак, 16 април 2021 11:41
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

sajampreduzetnistvadfdfdfdfdfПрви онлајн Сајам предузетништва Војводине биће одржан 22. и 23. априла на платформи Новосадског сајма – ExpoOnline.rs.

четвртак, 15 април 2021 10:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

BINANASLOVNAНа 16. издању Београдске интернационалне недеље архитектуре – БИНА, која се одржава од 22. априла до 20. маја 2021. године, уз раније најављене „Београдска школа становања 1960-1980. – комплексност идеја” и „Насеље Церак Виногради – проглашење за културно добро” биће отворене још три изложбе: „Награда Пиранези”, „Понеси свој пројекат / БИНА кабина” и „Еноугх ис еноугх”.

 

Изложба „Награда Пиранези” биће отворена 22. априла у 19 часова у Галерији Факултета ликовних уметности, где ће бити приказано 47 реализација архитеката и 33 студентска пројеката из десет држава Средње Европе (Аустрија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Чешка, Грчка, Мађарска, Италија, Словачка, Словенија, Србија), реализованих у последње две године.

 

Изложба „Понеси свој пројекат” на којој ће свој рад представити MAIN Architects и Студио ОБЕ биће отворена 29. априла у 19 часова, у Скандинавском павиљону на Сењаку (Мила Милуновића 1). „Понеси свој пројекат” је назив изложбе младих архитектонских тимова који ће презентовати своје креативне идеје са различитим принципима пројектовања кроз теорију и праксу, на иновативан начин. БИНА тим овим путем жели да афирмише и иницира повезивање младих аутора ка формирању БИНА алумни клуба, креативног хаба који би успоставио нове мреже младих професионалаца у удруживању и дељењу знања и искуства, као и развоја идеја преко мултидисциплинарних пројеката, и учествовања у развоју европских искустава у промовисању архитектуре као дела културе. Разговор са учесницима изложбе водиће Наталија Јовановић.

 

                                          BINA1

 

Изложба „Beta_Еnough is enough" биће отворена 6. маја у 19 часова Колективу Архитеката (Дринчићева 20). Овај програм посвећен је Бијеналу архитектуре у Темишвару - Бета 2020, које је било одржано између 25. септембра и 25. октобра. Трец́е издање се позабавило темом одговорности за садашњу и будућу изграђену, а још неизграђену животну средину, у покушају да постане платформа која артикулише став према све вец́им притисцима (еколошким, социјалним, културним, економским, итд.) које градња објеката генерише. Изложба двогодишњег издања Enough IS Enough,  коју су уредиле архитекте Anca Cioarec Brindusa Tudor и Ilka Rubi, представља на десетине пројеката - локалних и међународних - које су израдили архитекти којима није било довољно да чекају решења „од врха надоле“ и пронашли су сопствени начини коришћења онога што већ постоји. Њихова дела истичу начине на које се наша планета може третирати с поштовањем и одговорношћу - према животној средини, економији и друштву у целини. Кроз изложбу ће водити гошћа из Румуније, Александра Марија Риглер.

 

Шеснаесто издање Београдске интернационалне недеље архитектуре - БИНА биће одржано од 22. априла до 20. маја 2021. у организацији Друштва архитеката Београда и Културног центра Београда. У фокусу овогодишњег БИНА програма је изложба Београдска школа становања, која својом ширином обухвата бројне подтеме (урбанистичка решења, стамбене склопове, јавне просторе, зелене површине, саобраћајна решења и комуникацију, пратеће функције, организацију стана, конструктивне склопове, материјализацију, детаље...) блиске како стручњацима, тако и најширој публици и непосредним корисницима тј. станарима.

 

БИНА се ове године реализује кроз четири програмске целине, а намера организатора је да се кроз низ програмских формата - изложби, предавања, пратећих програма и тематских шетњи, представе квалитетна остварења која су реализована у области архитектуре, са посебним освртом на Београд и регион, као и на допринос и домете који су домаћи архитекти постигли у сфери савременог становања. Сви програми БИНЕ су бесплатни.

 

Извор: Кућа добрих вести

четвртак, 15 април 2021 09:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

komorasssssdfdfdfdfПривредна комора Србије (ПКС) и Агенција за промоцију инвестиција и трговине Португала (AICEP), у сарадњи са Привредном комором Португала и Амбасадом Португала у Београду, организују вебинар са циљем да се домаћи привредници више упознају са потенцијалом тржишта Португала и могућностима пословања.

среда, 14 април 2021 14:59
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

KopOAANISSKKSКомпанија Color Media Communications и магазин "Diplomacy & Commerce", 14. априла у 10 часова организују конференцију "Копаоник 2031" са циљем да од свих заинтересованих страна чујемо какви су изазови и перспективе пред овом планином која представља један од највећих туристичких потенцијала Србије.

среда, 14 април 2021 08:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

gradnjadigitalПривредна комора Србије и компанија План Радар организују вебинар 13. априла од 11 до 12,30 часова на тему дигитализације у грађевинарству у Србији на којем ће бити представљени резултати истраживања које је компанија ПланРадар спровела крајем 2020. године о степену примене дигиталних технологија у грађевинској и индустрији некретнина у Србији.

уторак, 13 април 2021 09:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија