Кућа Добрих Вести

Login

Свечана академија: 255 година предузетништва породице Карић

Оцените овај чланак
(3 гласова)

slikaaaaaaaПородица Карић обележила је синоћ свечаношћу у Сава центру 255 година предузетништва те породице, чији корени сежу из Пећи на Косову и Метохији (КиМ). Током свечаности 21. пут су додељене награде „Браћа Карић“.

 

За хуманитарне активности награду “Браћа Карић” добио је француски хуманитарац Арно Гујон који годинама помаже Србима са КиМ, док је чувени глумац Петар Божовић награђен за културу и уметност. 

 

Овогодишња награда за спорт додељена је легенди српског фудбала Драгану Стојковићу Пиксију и женској одбојкашкој репрезентацији Србије, која је прошлог месеца освојила Светско првенство.

 

Признање за научни и истраживачки рад добила је професор др Гордана Вуњак Новаковић, четвороструки академик и лидер светске науке у области генетског инжењеринга, која већ више година ради у америчкој Агенцији за истраживање свемира (НАСА) и на најпрестижнијимм америчким универзитетима. 

 

Богољуб Карић је на крају свечаности рекао да није било лако доделити награде, али да је жири обавио тежак посао и изабрао лауреате уз сагласност чланова породице.

 

У документарном филму који је приказан у препуној дворани Сава центра подсећа се на низ активности ове породице, почев од приватног предузетништва на КиМ, преко Карић банке, Универзитета Карић, Телевизије БК, огромних грађевинских подухвата у више држава, као и на бројна ктиторска дела, Фондацију и обнове цркава.

 

Карићи своју снагу, како стално истичу, налазе у породици, пожртвовању, православљу и традицији.

 

Свечаности су присуствовали бројни чланови породице Карић, представници верских заједница, дипломатског кора, културног и политичког живота.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 новембар 2019 17:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија