Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатан е-Менторинг - програм Удружења пословних жена Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MENTORINGGGGGУдружење пословних жена Србије је покренуло е-Менторинг програм који је настао у оквиру пројекта „Буђење дигиталног предузетништва – од нових облика рањивости на тржишту рада до економски оснажених жена”.

 

 

Пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (УН Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, који финансира Европска унија, а реализује се у сарадњи са Центром за истраживање јавних политика.

 

е-Менторинг програм осмишљен је како би се повезале искусне предузетнице, пословне жене из различитих сектора и високопрофесионалне менаџерке из земље и иностранства, са предузетницама почетницама, онима које тек планирају да започну свој бизнис, или женама којима је потребно менторство у избору и развоју каријере, како би напредовале професионално, уз врхунску стручну подршку. С обзиром на међународни карактер овог пројекта, менторинг је могућ на српском, као и на другим језицима (енглески, немачки, језици у региону, и др.).

 

Платформа е-Менторинг постављена је на сајту УПЖ, на ОВОЈ адреси.

 

Ту је могуће видети које менторке су се до сада укључиле у рад и преузети формуларе за пријаву, како за потенцијале менторке, тако и за ментије којима је потребна професионална подршка. Пријаве се шаљу на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .  

 

Предност е-Менторинг програма је то што жене, професионалци у различитим областима, помажу онима са мање искуства да остваре своје циљеве, користећи Скyпе и друге доступне друштвене мреже, што знатно олакшава комуникацију и превазилази географска и временска ограничења, јер се састанак може обавити било где и у било ком тренутку.

 

Овакав рад подстиче размену информација између менторки и ментија, па је обострано користан. Такође, поред уштеде времена, поједностављује договоре око динамике одржавања састанака и пружа могућности различитих видова сарадње између менторки и ментија и после завршетка менторског процеса.

 

Дужину менторинга одређују сами менторски парови, с тим да он не може бити краћи од три месеца. Сесије се одржавају најмање два пута месечно у трајању од сат времена, а дневни ред састанка предлаже менти и доставља га менторки унапред. На крају менторског процеса, обе стране достављају извештаје УПЖ Србије, као организатору менторинг процеса.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 август 2019 15:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија