Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „Дизајн за боље друштво“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dizajndrustovdfdfdfdfКонференција „ Дизајн за боље друштво“, одржаће се 27. и 28. септембра у Београду.

 

На конференцији ће током дводневних предавања и радионица бити представљена искуства и примери успешних пројеката који решавају глобалне изазове у области здравља, сиромаштва и образовања, а креирани су по Design Thinking методологији, која поставља иновацију, агилност и инклузивност у средиште свих активности.

 

Током првог дана конференције, у Дворани Културног центра, на тему демократизације дизајн процеса, ослобађања креативног потенцијала, и стварања иновативних култура и кокреације на пројектима говориће стручњаци из ове области - професорка Џејн Лидке са Универзитета у Вирџинији, САД), Каре Пикнолд (Frog Desing, Немачка), Ивар Бјоркман (OpenLab, Шведска) и Мик Џексон (WildHearts, Велика Британија).

 

Другог дана конференције, у Установи културе Стари град, 50 одабраних полазника учествоваће у целодневним радионицама на тему Design Thinking методологије и проналажења решења која доприносе „одрживим градовима“.

 

Конференцију ће отворити председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

 

Конференцију “Дизајн за боље друштво” организују Удружење грађана Design Thinkers и o5 transformation design consultancy из Београда уз подршку Привредне коморе Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 септембар 2019 22:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија