Кућа Добрих Вести

Login

Најевропскија женска фирма у Србији

Оцените овај чланак
(4 гласова)

nagradjene-cvet-uspeha-2012-300x199БЕОГРАД - Најуспешнијим предузетницама у 2012. години Удружење пословних жена Србије (УПЖ) доделило је по шести пут признање "Цвет успеха за жену змаја", при чему је "цвет" за “најевропскију женску фирму” добила Лиса Радмила Браун (Brown), власница издавачког предузећа “Инглиш бук” (The English Book) из Београда.

На синоћној свечаности у театру "Мадленианум" у Земуну за “најбољи модел запошљавања” награду је добила Јована Јаковљев, директорка предузећа “Нопал лукс” (Nopal Lux) из Бачке Паланке. Цвет успеха су добиле и Биљана Планић, власница предузећа “Атос” из Крагујевца
- у подкатегорији “самозапошљавање”, као и Емина Срна - власница оптичарске радње “Оптикум висус” из Пријепоља.

Време нових успеха за жене у бизнису

Под слоганом “Време нових успеха” на свечаности је додељено и седам специјалних признања и четири признања за менторски пар. Специјална признања "Цвет успеха" добили су: за продор на регионално тржиште Љиљана Караклајић, власница и директорка предузећа “D Express “ из Београда, а за медијски допринос побољшању економског положаја жена Милева Малешић, председница Управног одбора Форума жена Пријепоља и директорка ТВ Форум из Пријепоља.

Цвет успеха за афирмисање женског предузетништва додељен је мр Данки Милојковић, директорки „Кућа кластера“ из Ниша и Љубици Марковић из Регионалне привредне коморе Ваљево. Ово признање је за допринос искоришћавању обновљивих извора енергије добила Снежана Милић, власница и директорка “STH energy” из Краљева, док је “цвет” додељен и за модел успешног изласка из кризе и то Весни Пуцар Грубор, сувласници и директорки компанији “Vivex Trading” из Земуна.
Цвет успеха за пионирски предузетнички подухват добила је др Виолета Скоробаћ, директорка и власница специјалне болнице за пластичну и реконструктивну хирургију “Диона” у Београду.

Добитнице признања у категорији “најперспективнији менторски пар”, пројекта WEM можете видети на овој интернет страници.

Допринос жена у развоју привреде Србије

Награда "Цвет успеха за жену змаја", како истичу организатори, има за циљ да учини видљивим допринос жена у развоју привреде наше земље, а досадашњих 40 добитница су доказале да је могуће применити највише стандарде пословања, али и бити иновативан, присутан и конкурентан на иностраним тржиштима.
Од 2009. године, додела тих признаја представља догађај на европској мапи обележавања Глобалне недеље предузетништва, коју Европска комисија организује у 33 земље у оквиру пројекта "СМЕ Wеек".

Цвет успеха за "жену змаја"

Манифестација "Цвет успеха за жену змаја" за релативно кратко време афирмисала је женско предузетништво као економско развојну категорију, истовремено обухватајући и његов социјални аспект, посебно када је реч о самозапошљавању жена.
Удружење је током 14 година пословања, упознало директно или индиректно око 15.000 жена у Србији и успело је да пренесе широј јавности поруку о посебном сензибилитету жена у предузетништву, инспиришући младе људе да се кроз академски или практичан рад определе за предузетништво.
Значај пројекта подржавају жене на лидерским позицијама у министарствима и националним институцијама важним за развој женског предузетништва.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 30 октобар 2012 23:00
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија