Кућа Добрих Вести

Login

Међународне сајмове Лорист видело 35.000 људи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Lorissttttttttt56565656Међународне сајмове „Лорист“, од 2. до 6. октобра, на којима је наступило више од 500 излагача из 20 држава, видело је око 35.000 људи, односно 15 одсто више у односу на прошлу годину.

 

Одлична продаја на Сајму лова и риболова, повезивање понуђача и купаца на Сајму туризма, склапање конкретних послова на Сајму екологије и промоција школског спорта под покровитељством Града Новог Сада, обележили су најлепше приредбе Новосадског сајма.

 

На 52. међународни сајам лова и риболова, произвођачи, дилери и дистрибутери опреме и прибора за лов и риболов, као и спортског и ловачког наоружања дошли су да продају и са Сајма су отишли задовољни. Међу првима, продати су најскупљи експонати, америчка пушка Барет за 13.500 евра, машиница Стела за 77.400 динара и штапови Лесат, плаћени 64.000 динара.

 

Излагачи за продају кажу да је неупоредива у односу на прошлогодишњу. На штанду Цаприола продато је више од 20 пушака, а интересовање је било највеће за скупље моделе. Застава оружје је продала 28 полуаутоматских ловачких карабина и репетирки. На штанду пожаревачког Топ гана, продали су око 50 примерака оружја, највише ваздушних пушака. Метеор стил је имао купце за двадесетак цеви. Гринспорт је на Лористу продао 12 пушака и по четрдесетак машиница и штапова. Задовољни су и на штанду Еурофиша. Крушик се после 13 година вратио на Лорист, с намером да промовише реприватизовану Фабрику муниције. Како кажу, у томе су успели, а продајом муниције више су него задовољни.

 

Представници Мађарске – Земље партнера Сајмова „Лорист“, наступ на Новосадском сајму оцењу као изузетно успешан. Највеће интересовање било је за бање и климатска лечилишта, која нису довољно позната грађанима Србије, попут Бање Мако или Орошхаза. Представили су се и произвођачи и дистрибутери опреме за лов и риболов, чији производи ће се захваљујући договорима на Сајму ускоро појавити и у продавницама у Србији. Посебан сегмент била је најава Светског сајма лова и природе који ће бити одржан у Будимпешти 2021 године. Тим поводом, било је изложено и неколики трофеја изузетних примерака, како би се дочарало оно што очекује посетиоце Изложбе „Јединство с природиом“.

 

На Б2Б састанцима у оквиру Сајма туризма, учествовале су туристичке агенције и организације, привредне коморе, велнес и спа центри, хотели, компаније, туроператори, а учесници су били из 21 земље: Белгије, Босне и Херцеговине, Бразила, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Чешке, Данске, Грузије, Италије, Мађарске, Марока, Нигерије, Румуније, Русије, Северне Македоније, Србије, Словачке, Словеније, Туниса, Уједињених Арапских Емирата. Када је реч о дестинацијама у нашој земљи странци су највише заинтересовани за термалне бање, као и боравак у очуваној природи с акцентиом на понуду Златара и Голије, али и историјске споменике и манастире.

 

Покрајинска влада је током Сајма промовисала активности и мере које спроводе Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине и Покајински секретаријат за спорт и омладину.

 

Сајам екологије је уз сручне трибине и едукације, као и спровођење акције сепарације отпада, имао и конкретну понуду производа и услуга. Логичан след су онда и конкретни послови склопљени на Сајму. Тако је Алго Технолоџи постигао договоре са директним купцима, али и отпочео преговоре о пласирању ферментора Алго компостера на тржиште Русије. Представници Борпластике су успоставили сарадњу са фирмама из Немачке и Македоније.

 

Трећи Сајам спорта, организован под покровитељством Града Новог Сада, окупио је више од 150 излагача. Акценат је био на промоцији пројекта “Спорт у школе”. Одржана су бројна такмичења и промоције готово свих спортова. У свим активностима поред више од 1.500 ученика основних школа из Општине Нови Сад, учествовало је још око 820 спортиста. У оквиру 25. меморијала у рвању грчко-римским стилом “Јован Богић Пуфика” одржане су показне вежбе, спаринговања, као и квалификационе борбе. Најбољи рвач турнира је Винко Кадечка из РК Петриња, док је најуспешнији клуб РК Нови Сад. На Мањежу Новосадског сајма одржан је 10. међународни Куп Сајма спорта, који је и у календару Светске коњичке федерације. У четири категорије учествовало је 20 клубова са 100 коња и 70 јахача из четири земље. Сајам су посетили и бројни познати спортисти. Међу њима и Слободан Ковач, селектор Одбојкашке репрезентације Србије, Вук Тодоровић, Борислава Перић Ранковић, Нада Матић, Митар Паликућа, Ана Првуловић…

 

На оцењивању квалитета хотелско-угоститељских објеката и услуга, било је више од 150 учесника из девет земаља. Апсолутни лидер квалитета је Хотел Фонтана у Врњачкој Бањи. Два врхунска признања су остала у Новом Саду - Велики шампионски пехар је отишао у Хотел Президент, а Сребрни шампионски пехар је припао Хотелу Шератон.

 

На Породични дан, у петак, 4. октобра, целој породици је било омогућено да посети Сајмове по цени једне улазнице. У сарадњи са излагачима, организована је Поклон-игра за посетиоце са купљеним улазницама, са више од 60 награда. Премија је била дар Новосадског сајма, дочек Нове године у Будимпешти. Међу наградама су се нашли излети, путовања, сплаварења, крстарења, гардероба, алат, опрема за лов и риболов, бицикл, ваучери за ресторане...

 

Генерали Осигурање Србија, генерални спонзор Међународних сајмова „Лорист“, промовисало је путно осигурање, као и све производе и услуге у области осигурања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 07 октобар 2019 22:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија