Кућа Добрих Вести

Login

Конфиндустрија: Велико интересовање италијанских инвеститора за улагање у Србију

Оцените овај чланак
(3 гласова)

misionanananaУ Београду је почела дводневна пословна мисија делегације 30 италијанских компанија из сектора малих и средњи предузећа.

 

Овај пословни скуп организује и координира Национална италијанска асоцијација индустријалаца Confindustria у сарадњи са Удружењем италијанских привредника у Србији.

 

Овај дводневни пословни скуп, који се одржава 25. и 26. новембра, организоваће чак 150 Б2Б састанака између италијанских и српских компанија. То је уједно и прилика да се новим потенцијалним италијанским инвеститорима представе могућности за пословање и улагање у Србији и креирање производних и трговинских партнерстава између италијанских и српских компанија. Италијанску делегацију предводи потпредседница групације за мала и средња предузећа италијанске Конфиндустрије, Чинција Ла Роса.

 

Отварајући овај важан билатерални пословни скуп потпредседник Конфиндустрије Србија Романо Роси је истакао да мала и средња предузећа представљају срце италијанске привреде, како у Италији тако и ван њених граница. „У Србији 70% чланова Конфиндустрије чине управо мала и средња предузећа. То су компаније које воде предузетници који су у Србији препознали могућност за унапређење сопственог пословања и који су имали храбрости да превазиђу своје границе и да пронађу „дом“ и са ове стране Јадрана. Оно што ме као потпредседника Конфиндустрије у Србији посебно радује јесте да је велики број италијанских малих и средњих предузећа сада у процесу реинвестирања и консолидације историјских партнерстава са локалним, српским компанијама“, закључио је Роси.

 

Поруку подршке јачању пословних веза између Србије и Италије упутио је и Габриеле Паче заменик председника Извршног одбора Банке Интеса: „Као лидер на банкарском тржишту Србије и чланица Интеса Санпаоло, једне од водећих европских банкарских група са седиштем у Италији, Банка Интеса активно доприноси јачању економских односа и пословних веза између две земље. Посебан акценат стављамо на пружање бакарских услуга највишег квалитета италијанским компанијама које послују у Србији, док у исто време повезујемо компаније из Србије и Италије и помажемо им да успоставе сарадњу. Наше учешће у данашњем догађају представља још једну потврду таквог опредељења“, закључио је Паче.

 

Посебна пажња на данашњем скупу посвећена је и условима пословања у „Слободним зонама“ о чему је присутнима говорила Јасмина Штамбук директорка Управе за Слободне зоне при Министарству финансија.

 

Почасни гост првог дана мисије био је и Амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо који је још једном потврдио да Италија и Србија уживају привилеговане економске односе.

 

Он је додао и да италијанска мала и средња предузећа имају пресудну улогу те да их српски партнери виде као пример који треба следити. „Мала и средња предузећа представљају модел који се савршено уклапа у српски привредни амбијент и она могу донети додатну вредност територији на којој послују“, закључио је Амбасадор Ло Кашо.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 новембар 2019 15:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија