Кућа Добрих Вести

Login

Конференција асоцијације СДА: „Данас за сутра“

Оцените овај чланак
(5 гласова)

DAEDAСрпскa асоцијација за рушење, деконтаминацију и рециклажу (СДА), која је једина у Југоисточној Европи пуноправна чланица ЕДА (European Demolition Association), организује међународну конференцију под називом „Данас за сутра“, чији ће се радни део одржати 29. новембра 2019. године у хотелу „Мажестик“ са почетком у 10 часова.

 

На Конференцији ће учестовати представници Европске асоцијације, многобројни инострани и домаћи стручњаци у овој области, као и представници министарстава, локалних самоуправа, института и факултета.

 

Овај скуп у Београду је од изузетног значаја, јер ће окупити међународне и наше стручњаке из индустрије рушења, деконтаминације и рециклаже, без којих се у свету не може замислити индустрија грађевинарства. Циљ је повезивање науке и привреде уз употребу нових технологија чијом би се применом развила производња нових грађевинских материјала, отворила нова радна места и тиме убрзао развој циркуларне економије у Србији.

 

Конференција ће омогућити и директну размену професионалног искуства и употребе савремених технологија и учврстити међународну сарадњу и партнерство између домаћих и страних компанија и стручњака компанија за рушење, деконтаминацију и рециклажу, што је веома важно за нашу земљу због исцрпљености великих индустријских капацитета изграђених још у социјалистичком периоду.

 

Српскa асоцијација за рушење, деконтаминацију и рециклажу добија све већи регионални значај, посебно у образовању кадрова у овој области, а као чланица Европске асоцијације има могућност за шире деловање, не само регионално, већ и према Европској Унији.

 

Чланство у ЕДА пружило је Српској асоцијацији могућност да спроведе обуку и тренинг кадрова, као и могућност сертификације привредних чинилаца, уз подршку и помоћ других националних удружења, која то већ годинама раде у својим земљама.

 

Конференција ће се одржати од 10 – 16 часова, укључујући кафе паузе и ручак.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 новембар 2019 15:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија