Кућа Добрих Вести

Login

Француско-српска привредна комора расписује нови конкурс за Стартап акцелератор

Оцените овај чланак
(2 гласова)

privrednakomradfdfdfУ циљу подршке предузетништву и иновацијама у пословању, Француско-српска привредна комора трећу годину заредом расписује конкурс за Стартап акцелератор, програм бесплатне менторске подршке за стартапе основане пре највише годину дана.

 

“Удружење француских, српских и локалних иностраних компанија позива све заинтересоване тимове и предузећа да искористе ову шансу и пријаве се до 25. јануара 2020. године”, наведено је у саопштењу Фанцуско-српске привредне коморе, која је већ трећу годину заредом реализује овај програм.

 

Претходних година у овај акцелератор примљени су стартапи Супер Баке (иницијатива социјалног предузетништва где пензионерке, односно баке, припремају домаће колаче, затим, Бетњеен (систем за брзо и једноставно финансирање фактура малих и средњих предузећа), КарГо (мобилна апликација за наручивање ауто-превоза са возачем) и ПетГуардс, (онлајн платформа за чување кућних љубимаца).

 

“ Током годину дана, осниваче ова четири стартапа саветовали су генерални директори неких од највећих компанија у Србији, а добијали су менторску подршку у свим аспектима пословања: правним, маркетиншким, финансијским и слично. Стартапи су ефикасном промоцијом увећали и своју видљивост, стекли већи број клијената, проширили број сарадника”, наводи се у саопштењу.

 

Занимљиво је да је Between прошле године учешћем у Raiffeisen акцелератору проглашен за најбољи финтек стартап у Србији, док је оснивач стартапа Супер баке освојио Виртус награду за међугенерацијско повезивање. Због учешћа у Стартап акцелератору, и Between и Супер баке су постали чланови коморе, што им је омогућило да прошире мрежу контаката у француској пословној заједници, додаје се у допису Коморе.

 

И ове године ће бити одабрано до три стартап предузећа или три тима које ће у наредних годину дана, бесплатно, саветовати директори компанија чланица Управног одбора ЦЦИФС, а са циљем да им својом експертизом, искуством, контактима и идејама помогну у развоју бизниса. Управни одбор чини 11 директора предузећа међу којима има и Француза и Срба, водећих људи компанија попут Schneider Electric, Atos, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers и други. Одабрани стартапи аутоматски ће освојити и бесплатно чланство у Комори на период од годину дана.

 

На конкурс за Стартап акцелератор се могу пријавити сви стартапи који су основани пре највише годину дана са пребивалиштем у Србији, као и тимови до три особе, од којих је највише један страни држављанин. Конкурс је отворен за пројекте из свих индустрија, с тим што се саветује да они обавезно на неки начин укључе дигиталне технологије и по могућству буду оријентисани на глобално тржиште. Пријава се врши попуњавањем упитника на сајту Коморе www.ccfs.rs.

 

Извор: Bif.rs/Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија