Кућа Добрих Вести

Login

Представљање Уредбе о паушалном опорезивању

Оцените овај чланак
(3 гласова)

porezsss454545У Привредној комори Београда (Кнеза Милоша 12) , у петак, 7. фебруара биће представљена Уредба о ближим условима, критеријумима и елементима за паушално опорезивање обвезника пореза на приходе од самосталне делатности.

 

Привредна комора Србије у сарадњи са Пореском управом Републике Србије, у циљу представљања измена система паушалног опорезивања, организује овај стручни скуп.

 

Учесници ће бити у прилици да у дискусији укажу на питања и недоумице у вези са предложеним решењима за измену система паушалног опорезивања у циљу њихове правилне примене у пракси.

 

 

Уредба се примењује од 1. јануара 2020. године.

 

 

Нова Уредба треба да допринесе већој предвидљивости у погледу утврђивања пореских обавеза код предузетника паушалаца.

 

 

Поред тога, на порталу Пореске управе инсталиран je калкулатор за утврђивање паушалног износа пореза и доприноса обвезника пореза на приходе од самосталне делатности где се уносом неколико елемената значајних за опорезивање добиja износ пореских обавеза на месечном нивоу за предузетнике паушалце.

 

На тај начин ће обвезници унапред моћи да знају износ пореза и доприноса који их очекује уколико се определе да послују као предузетници паушалци.

 

 

Индикативни калкулатор паушалног износа пореза и доприноса може да се види и путем ОВОГ линка.

 

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 01 фебруар 2020 17:53

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија