Кућа Добрих Вести

Login

Знатно брже и лакше до електронског сертификата

Оцените овај чланак
(2 гласова)

elektronskisertifikatttttttПривредници од почетка године комплетан поступак добијања квалификованог електронског сертификата могу да заврше електронским путем, из своје канцеларије и тако уштеде време и новац које је захтевала претходна процедура. Од 1. јануара испоручено више од 2500 сертификата.

 

Дигитализацијом једне од својих најдинамичније коришћених услуга, Привредна комора Србије наставља унапређење квалитета услуга, у интересу корисника и омогућује им да се фокусирају на пословне резултате.

 

Електронски сертификати које издаје Сертификационо тело Привредне коморе Србије (PKS CA) у складу са одредбама Закона о електронском документу, електронском идентитету и услугама од поверења у електронском пословању, намењени су свим учесницима електронског пословања у Републици Србији и представљају лични идентификациони документ, паметну картицу, а користе се за пријављивање (аутентикацију) и дигитално потписивање.

 

Квалификовани електронски сертификат издаје се на три године. Од почетка 2020. године, у ПКС је већ испоручено преко 2500 електронских сертификата, док је укупан број корисника ове услуге у претходној години износио око 10 000. Комплетном дигитализацијом ове услуге, у ПКС очекују да ће број издатих сертификата у овој години знатно премашити претходну, посебно када се има у виду нова, знатно олакшана дигитализована процедура.

 

Сертификационо тело ПКС позива компаније да благовремено обнове свој квалификовани електронски сертификат. Контакт са Сертификационим телом ПКС - путем HelpDesk апликације на OВОЈ адреси.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС

 


Последњи пут измењено среда, 05 фебруар 2020 18:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија