Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „Ризици новог доба: утицај на пословање и имовину“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sveonovcucucucuКонференција „Ризици новог доба: утицај на пословање и имовину“, одржаће се 1. април 2020. у хотелу Crowne Plaza у Београду

 

Штете узроковане сајбер криминалом премашују 600 милијарди долара годишње, а у наредним годинама предвиђа се да ће се удесетостручити. Штете од климатских промена сваке године расту у просеку за по шест одсто, а у Србији се већ сада мере милијардама евра при чему су најугроженије пољопривреда и електропривреда. Погрешне одлуке менаџера, које су све извесније услед све већих ризика, компанији могу нанети вишемилионску штету, а самог менаџера отерати у дужничко ропство. Домаће компаније које се на време информишу о овим опасностима имаће веће шансе да сачувају свој бизнис од финансијских ризика.

 

Посебан панел посвећен је безбедности банкарских трансакција и нових модела плаћања с обзиром на то да су банке један од носилаца економске стабилности, а њихови информациони системи све подложнији наведеним ризицима.

 

Циљ конференције је да се привредницима у Србији и региону укаже на предстојеће ризике које носи ново доба обележено четвртом технолошком револуцијом, на могућности превентиве, и на могућност финансијске надокнаде уколико се штете ипак догоде – како би лакше планирали пословање, буџете и инвестицију у превентиву и осигурање.

 

Конференција је намењена топ менаџменту, власницима предузећа, финансијским директорима, риск менаџерима у компанијама и јавним предузећима, као и доносиоцима одлука у локалним самоуправама.

 

О потенцијалним ризицима говориће представници институција – Народне банке Србије, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Националног CERT-a, Владине Канцеларије за управљање јавним улагањима, Европске банке за обнову и развој, Удружења банака Србије, Института за метеорологију Физичког факултета Универзитета у Београду. О могућностима превентиве говориће међународно познати стручњак за сајбер безбедност и истраживач Драган Плескоњић, о опасностима по фирме етички хакери познаваоци блоцк-цхаин техологије, а најновије трендове у заштити од сајбер ризика у свету представиће компанија Sky Express.

 

О могућностима финансијске надокнаде у случају штете говориће представници осигуравајућих компанија Wiener Stadtische, UNIQA, DDOR и Generali, а на питања о томе колико је домаћа регулатива – кад је реч о одговорности менаџера – усклађена са европском, одговараће адвокат Љубица Томић, стручњак за међународно право.

 

Конференцију организују портали www.sveonovcu.rs и www.sveoosiguranju.rs.

 

Програм и пријаве на сајту www.konferencije-rizici.rs.

 

Извор: Sveonovcu.rs/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија