Кућа Добрих Вести

Login

KONTEH - Сајам пословних могућности и стручних пракси

Оцените овај чланак
(4 гласова)

kontehEESTEC LC Нови Сад четрнаести пут за редом организује КОНТЕХ - Сајам пословних могућности и стручних пракси, који ће се одржати 25. и 26. марта 2020. године на Факултету техничких наука у Новом Саду.

 

Циљ KONTEH-a је да студентима пружи прилику да се упознају са могућностима планирања и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи. KONTEH - поред прилика за запошљавање, нуди и разноврсну понуду стручних пракси, и као такав може да повеже компаније са две битне тачке за њихов развој: образовним институцијама и људским ресурсима (студентима, односно дипломцима као кандидатима за посао).

 

У току Сајма компаније учеснице ће, као и претходних година, имати прилику да представе своју делатност студентима помоћу пропагандног материјала и кроз непосредни контакт са њима, као и кроз презентације које ће бити отворене за све посетиоце Сајма. Студенти и кандидати за посао ће, са друге стране, поред могућности да на лицу места уруче свој CV послодавцима за које су заинтересовани, моћи исти да оставе и у електронској бази која ће бити на располагању свим компанијама-учесницама, чиме директно себи увећавају шансу за добијање радног места или праксе. Поред презентација компанија, у току трајања Сајма у Свечаној сали Факултета техничких наука биће организована радионица чији је главни циљ обука младих интересената за посао да правилно напишу CV.

                                                        konteh2

 

Током претходних тринаест успешних сајмова запошљавања сакупљено је преко 5000 квалитетних биографија чиме је сајам помогао студентима да пронађу одговарајући посао или могућност усавршавања у некој од многобројних компанија које су учествовале на сајму.

 

Гарант квалитета Сајма је одлична сарадња са Факултетом техничких наука и Универзитетом у Новом Саду, Националном службом за запошљавање, Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова, као и Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину који KONTEH07 проглашава најбољим сајмом запошљавања одржаним до тада у Новом Саду под покровитељством тог секретаријата.

 

Више информација о KONTEH-у можете пронаћи на страници www.kontex.org и друштвеним мрежама сајма.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 фебруар 2020 17:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија