Кућа Добрих Вести

Login

Дани енергетике крајем фебруара у Новом Саду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

danienergetikeМеђународни дани енергетике и инвестиција биће одржани 26. и 27. фебруара на Новосадском сајму.

 

Током два дана посетиоце очекује пленарна сесија „Србија – део Европског зеленог договора“, осам панела на којима ће се говорити о најактуелнијим темама, као и сесија посвећена квалитету ваздуха.

 

Значај манифестације потврђује и присуство представника Министарства рударства и енергетике Републике Србије, Министарства животне средине, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Делегације Европске Уније у Србији, Делегације Европске комисије, Програма УН за развој, Амбасаде Велике Британије у Србији, Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Града Новог Сада, УСАИД-а, Сталне конференције градова и општина, Европске банка за обнову и развој, Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије...

 

Уз домаће стручњаке, међу говорницима ће бити и експерти из Шпаније, Велике Британије и Хрватске, који ће причати и о пракси и искуству са обновљивим изворима енергије, могућностима финансирања, коришћењу брзорастућих енергетских засада, енергетској ефикасности у грађевинарству и другим актуелним темама.

 

Искуства ће презентовати и Фонд за енергетску учинковитост у Хрватској, док ће пројекте представити и Green Mile Team/Удружење биогас – Србија, Удружење топлана Србије, Институт за нуклеарне науке Винча, Факултет техничких наука Нови Сад.

 

"Природа у слици и (не)прилици"

 

Изложба фотографија "Природа у слици и (не)прилици" биће постављена на Новосадском сајму током Међународних дана енергетике и инвестиција. Аутори из свих крајева Србије слали су радове са очаравајућим пејзажима и нетакнутом природом, али и потресним призорима који сведоче о необазривом понашању човека и последњем вапају природе за избављањем из окова индустријског напретка. Сви радови пристигли су у оквиру наградног еко фото-конкурса који је организовала редакција Енергетског портала, медија посвећеног чистој енергији и одрживом развоју. Укупно је стигло 1.250 радова. За најбољу фотографију проглашено је дело „Сакупљач заборављених ствари“, аутора Ђурђине Томић. На Сајму ће бити постављано 28 фотографија, а посетиоци ће имати прилику да их виде 26. и 27. фебруара у Конгресном центру „Мастер“.

 

Међу излагачима ће бити Conseko Doo, Електрогрејање ДОО, Србијагас, Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Општина Врбас, Градска управа за привреду, Град Нови Сад, а на Данима енергетике учествују и локалне самоуправе Ниша, Прибоја, Крагујевца, као и град Сарајево и Крижевци у Хрватској.

 

Град партнер Међународних дана енергетике је Нови Сад, а Град пријатељ – Зрењанин. Радно време првог дана, 26. фебруара, је од 10 до 18 часова, док је другог дана од 10 до 14.30.

 

Улаз је бесплатан за посетиоце.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 фебруар 2020 09:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија