Кућа Добрих Вести

Login

Прилика да новоосноване фирме добију инвестиције

Оцените овај чланак
(4 гласова)

balkan-venture-logo-uvodnaБЕОГРАД – Ново такмичење иновативних пројеката и новооснованих компанија (start-up), у оквиру конференције Балкан Венчер Форум (Balkan Venture Forum) одржаће се 22. и 23. новембра у Београду, а рок за пријаве за ово такмичење продужен је и траје до сутра – 9. новембра.

Након претходне конференције у Скопљу, конференција у Београду одржаће се у београдском хотелу “Метропол Палас”, а пријављивање заинтересованих старт-ап компанија може се обавити посредством званичног сајта Balkan Venture Forumа.

 

Инвеститори ће одабрати 40 најиновативнијих предузећа


Селектори, односно инвеститори и комисија, одабраће 40 најбољих и најиновативнијих предузећа, која ће имати прилику да бесплатно учествују на овој конференцији и представе своје пројекте инвеститорима, објављено је на сајту netokracija.com.

Најбољи међу онима који ће бити позвани да учествују у такмичењу на Форуму имаће прилику да своје пројекте и предузећа представе и на завршном такмичењу на Јуроп Венчер Самиту (Europe Venture Samit) крајем ове године.

Конференцију ће, осим регистрованих такмичара и инвеститора, моћи да прате сви заинтересовани посетиоци и шира јавност. Учешће на конференцији је бесплатно за по једног члана сваке новоосноване компаније, појединца или фирму коју инвеститорски жири буде одабрао за учешће у такмичењу Балкан Венчер Форума.


Велики инвестициони фондови у Београду


Београд ће посетити представници инвестиционих фондова  Intel Capital (SAD/Nemačka), Crimson Capital (SAD), Libertas Capital (Velika Britanija), Primus Venture Capital (Mađarska), VP Eastern Europe Rebate (Nemačka), Technology Venture Capital Facility и још тридесетак других фондова.

Стандардни део Форума пружиће могућност да се кроз бројне панеле и дискусије представе светски инвеститори и стручњаци са једне стране, а предузећа и локални представници пословног и политичког света са друге.

Предвиђено је и одржавање више пратећих програма са едукативним садржајима и такозваним “један на један” састанцима са инвеститорима, као и такмичарски део Форума за пројекте и предузећа којима су потребне инвестиције.

Стратешки партнер Balkan Venture Foruma 2012 је GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), а међу другим партнерима су се до сада придружили и SEE ICT, Српска асоцијација менаџера, Serbian Private Equity Association, Crimson Capital, као и бројни партнери из региона, међу којима је Hrvatska Private Equity i Venture Capital Asocijacija и мреже бизнис анђела из земаља региона.

Извор: Кућа добрих вести


Гордана Балаћ

Pођена 1976. Дипломирани професор шпанског језика. Поред шпанског, говори енглески и италијански. Никада није радила у струци, ако се изузму две дивне године које је провела као хонорарни преводилац у Танјугу. Уживала да вестима даје необичне и привлачне наслове. Тренутно ради у елитном салону керамике и намештаја, али не престаје да ужива у читању, превођењу и усавршавању језика. Ужива у природи, речима и разговору са добронамерним, смиреним људима пуним живота. Верује да човек, ако посматра свет са лепше стране, у свему и свуда може пронаћи свој мали рај.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија