Кућа Добрих Вести

Login

Покрајина: Конкурс за прецизну пољопривреду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

idiladfdfdfdfУ току је конкурс за куповину опреме и система за прецизну пољопривреду и опреме за прерађивачке капацитете, за који је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу обезбедио 50 милиона динара.

 

Право да конкуришу имају земљорадничке и пољопривредне задруге у покрајини које су измириле обавезе из прошле године за наводњавање–одводњавање и немају дуга по уговорима за закуп државног пољопривредног земљишта.

 

Секретаријат је конкурсом предвидео да се финансирају инвестиције изнад два милиона динара за опрему и системе који подразумевају коришћење савремених технологија: системе и опрему за прецизну садњу, сетву и жетву, дигиталне системе за наводњавање, роботизоване системе за исхрану и мужу који се користе на сточарским фармама, опрему за припрему производа за тржиште, која подразумева нову опрему за прераду примарних пољопривредних производа.

 

Конкурс је отворен до 16. марта а информације се могу добити радним данима од 10 до 13 часова на бројеве 021/487-4071 и 487-4158.

 

Минимално корисници могу добити бесповратно милион динара, а максимално пет милиона, при чему максимални износ новца не може бити већи од половине нето вредности инвестиције.

 

До 6. марта конкурс је отворен за суфинансирање пројеката локалних самоуправа од стратешког значаја у регионалном развоју.

 

Покрајински секретаријат за те намене обезбедио је десет милиона динара и том сумом финансираће израду пројектно-техничке документације за индустријске зоне и израду студија изводљивости за стратешке пројекте. Конкурсом је предвиђено да се сноси 85 одсто трошкова вредности пројекта, али да се одобрена сума новца креће од пола милиона динара до милион. Остатак новца мора да обезбеди локална смаоуправа из сопствених извора или од пара пословних партнера или из других извора.

 

Извор: Дневник/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 март 2020 11:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија