Кућа Добрих Вести

Login

Стартап центри oрганизују бесплатне обуке привредника за коришћење онлајн платформи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

popovicpesmaaaaaaaaМинистар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и Удружење грађана за развој технолошког предузетништва ICT Hub из Београда покренули су иницијативу да свих 11 регионалних иновационих стартап центара у Србији буду укључени у програм онлајн радионица, предавања и менторстава за стартапове и предузетнике који су њихови станари, али и за мала и средња предузећа која послују у тим срединама.

 

„Услед кризе изазване ширењем вируса корона у Србији и свету, читава пословна заједница принуђена је да комуникацију обавља путем видео платформи. Значајан број стартап компанија и предузетника који су станари наших центара већ користи ове платформе, али локална привреда, посебно мала и средња предузећа, није упозната са овим алатима и још увек за то нема изграђене капацитете“, наводи се у саопштењу кабинета Поповића.

 

Намера је да се бесплатно обучи локална привреда да користи те платформе и да јој се помогне да се прилагоди новонасталим околностима и да претрпи што мању штету.

 

Поповић је рекао да је улога регионалних иновационих стартап центара у наредном периоду да се мала и средња предузећа у свим регионима у Србији оспособе да користе онлајн платформе и да тако наставе да воде своје пословање и комуникацију са партнерима, добављачима, запосленима.

 

„За Србију и читав свет, после ове кризе, долази ново време у којем ће се напуштати стари модели пословања и уводити нови алати и најсавременије платформе за комуникацију“, оценио је Поповић и додао да је ова криза истовремено и шанса за поједина предузећа да унапреде своје дигиталне капацитете.

 

Програме онлајн обука и радионица спроводиће ICT Hub, а корисници ће бити заједнице окупљене око регионалних иновационих стартап центара у Крушевцу, Пироту, Суботици, Чачку, Старој Пазови, Ваљеву, Зрењанину, Горњем Милановцу, Ужицу, Прибоју и Свилајнцу.

 

Извор: Кућа добрих вести/Mинистарство за иновације


Последњи пут измењено понедељак, 23 март 2020 20:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија