Кућа Добрих Вести

Login

Када заиста треба да размислите о промени радног места

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KANCSELDIBAКарантин због пандемије је учинио да многи људи преиспитају своју каријеру, неки на силу због губитка посла, а неки други јер су имали довољно времена и простора да с удаљености размисле о послу који су обављали.

 

Ако се питате: “Да ли заиста желим да наставим овим путем”, можда је заиста време да размислите о новом смеру у којем ће ваша каријера ићи. Ових пет разлога у наставку текста могу да буду показатељ да ли заиста треба да промените посао:

 

Ваша каријера вам више није изазовна

 

Осећате ли се као да вам је оно што је некад било ново и узбудљиво, сада само монотоно и рутинско? Нажалост, ако немате нове изазове с којима бисте могли да се суочите, нећете се променити. Ако се не промените, нећете се поправити као људско биће. Ми, као људска бића, морамо да се развијамо како бисмо расли и постали боље верзије себе. Дакле, ако осећате да сте ментално одсутни, можда је време да одступите и направите промену.

 

Годинама сањате да радите нешто друго

 

Јесте ли проводили паузе за ручак сањајући о томе како радите нешто потпуно друго? Шта је то било? Ако је то ваш рационални ум одбацио, сада би могао да буде одличан тренутак да ипак преиспитате ту опцију. Осврните се на своје млађе ја. Да ли сте тада имали сан који сте одбацили јер није био “практичан”?, јер, понекад је страх тај који се прикрива као практичност. Не потцењујте снагу сна. Снови вас ујутро изводе из кревета и чине да се осећате живим.

 

Лоше утиче на ваше здравље

 

Када сте проводили више времена код куће, поновно сте се повезали са својим “правим” ја? Можда онда и коначно схватите колико је токсично било ваше радно окружење и колико вам је оно исисавало живот из вас. Јесте ли били хронично исцрпљени, губили сте сан или сте имали друге физичке симптоме? Ваше тело вам говори да је време да промените посао. Ваш идеалан посао требало би да вас напуни енергијом, а не исцрпљује.

 

Променили су вам се вредности и приоритети

 

Можда када сте започињали каријеру, били сте у својим двадесетим без икакве бриге у свету. Сада када сте у браку с двоје деце код куће, радно време од осам сати вам више није тако привлачно. Уместо тога, већа слобода и флексибилност постали су вам већи приоритет. Усклађивање између ваше каријере и ваших темељних вредности ствара задовољство, осећај среће и испуњености. Ако се ваше вредности и каријера више не усклађују, промена у каријери може бити управо оно што вам треба.

 

Немате више страсти према ономе што радите

 

Зарађивање и посао који вас покреће не мора да искључује једно друго. Људи аутоматски претпостављају да ће, ако стварно уживају у свом послу, зарадити мање. То је погрешно. Ако сте стварно страствени у свом послу, то вероватно значи да оно што радите има смисла. Истраживања доследно показују да људи који се баве смисленим радом имају и бољи ангажман. Они се брже решавају препрека и вероватније је да ће од својих грешака учити, а не сматрати их неуспехом. Другим речима, верватније је да ће људи напредовати кад њихов рад има јасну сврху и смисао, пише Форбес, а преноси 24сата.

 

Извор: Недељник/Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија