Кућа Добрих Вести

Login

Седам књига које ће вам помоћи да превазиђете предузетничке страхове

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pixabeyknjigadfdfdfdfДобри предузетници морају да имају храбрости да би успели, али делује да је ту храброст све теже поседовати. Између глобалне рецесије и пандемије која се убрзава, тржиште може изгледати много више непријатељски настројено према вама него икада.

 

Не постоји лак начин за превазилажење предузетничких страхова, али читање корисног штива је једна од најбољих опција, барем за почетак. Пре него што се суочите са сопственим изазовима, најбоље је послушати приче, искуства и размишљања предузетника који су то све већ прошли и који су се, баш као и ви, налазили у истој позицији.

 

За вас смо издвојили 7 књига успешних предузетника које ће вам помоћи да превазиђете своје страхове и начините први корак:

 

Create and Orchestrate: The Path to Claiming Your Creative Power from an Unlikely Entrepreneur, Marcus Whitney

 

Ако је Marcus Whitney могао да напусти колеџ и да од човека, без места које би могао назвати својим домом, постане један од најуспешнијих предузетника у Нешвилу, онда не постоји ништа што би вас могло да спречи да постигнете исто. Књига открива невероватне детаље и искуства из живота предузетника, који вам, читајући их, помажу да боље разумете начине на које можете да остварите своје снове.

 

Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Wau We Live, Lov, Parnet, and Lead, Brene Brown

 

Предузетнику суздржавање од ризика може изгледати као предност. Књига Brene Brown не само да демантује ту тврдњу, већ показује и како вас ослањање на сопствене недостатке може учинити успешнијим предузетником. У свом истраживању, Brown показује снагу коју наши недостаци могу имати у професионалном окружењу, а ова књига вам може помоц́и да видите како своје стрепње претворити у богатство.

 

Fireprof: Five-Step Model to Take Your Law Firm from Unpredictable to Wildly Profitable, Mike Morse i John Nachazel

 

Адвокати су интелигентни, успешни и високо образовани, али мало њих зна како да води стварни посао. Када је Маике одлучио да отвори сопствену адвокатску канцеларију, брзо је сазнао да се ту крије много више од једноставног управљања компанијом. Ова књига је приказ свега што је Морсе научио током свог дугог путовања, фантастичан пример како овај корак можда и није лак, али су резултати готово увек видљиви.

 

Invisible Marketing: A Hidden Tool for Connecting with Consumers through Licensing, Jeff Lotman

 

За пословне лидере ништа није страшније од идеје да бренд који сте створили препустите неком другом на управљање, али Јефф Лотман у својој новој књизи показује да би то могла да буде само тајна раста. Ово дело је посвец́ено истраживању уметности лиценцирања бренда и како допуштање другима да шире причу о вашој компанији може бити једнако ослобађајуц́е колико и застрашујуће.

 

Breaking the Code: Five Steps to a Life-Changing Software Development Job, Bobby Davis Jr.

 

Људи више него икад остављају свој стари сектор иза себе и започињу изнова у свету технологије. Иако то у први мах може понудити могуц́ност великих прилива, никада није лако створити нишу на новом тржишту. Књига Bobby Davisa Jr-a je заправо је упутство за проналажење великих професионалних прилика након што одлучите да је технологија за вас. Поседовати вештине је једна ствар, али бити у стању да их искористите је нешто сасвим друго, а ова књига вам омогуćава да се лакше пробијете на вашем одабраном тржишту.

 

Broken, Bankrupt, and Dying: How to Solve the Great American Healthcare Rip-off, Brad Spellberg

 

Здравство је доследно главно питање за све Американце, али чини се да се нико не може усагласити око тога шта је проблем. Књига Brad Spellberga један је од најцењенијих и свеобухватнијих погледа на то шта није у реду са здравством САД-а и који би следећи кораци требало да буду. Штиво није лако за читање, али је моћан показатељ колико храбрости ће требати да се поправи толико раштимован систем.

 

Don’t Be a Stranger: Create Your Own Luck in Business through Strategic Relationship Building, Lawrence R. Perkins

 

Колико год фрустрирајућа могла бити, стара пословица остаје вечна истина: у послу није важно шта знате, већ кога знате. Стварање моћне мреже први је корак у креирању сопственог пута у послу, а ова књига вам може помоћи да знате како то да остварите. Аутор је читаву своју каријеру, пуну мудрости, спаковао у једну књигу, а предузетници који желе да направе следец́и корак сигурно не би требало да је прескоче.

 

Предузетници који су спремни да направе велике скокове у каријери морају се у потпуности припремити пре него што то учине. Припрема је кључни део храбрости. Читање неких од ових књига можда не гарантује успех, али ће вам сигурно показати како успех изгледа.

 

Извор: BIZlife/Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија