Кућа Добрих Вести

Login

Развој дигиталног предузетништвa у руралним подручјима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

irmafdfdfdfdПривредна комора Србије у сарадњи са Удружењем за управљање пројектима Србије реализоваће пројекат "Дигитално женско пројектно предузетништво" који ће током септембра омогућити онлajн едукацију за 25 жена старости до 30 година из руралних крајева како би биле обучене да искористе дигитално окружење за реализацију својих предузетничких идеја.

 

Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво ПКС рекла је да је, поред умрежавања жена предузетница и организовања догађаја, једна од главних активности Секције жена предузетница едукација. „Организујемо читав низ радионица, све су на теме које делегирају саме предузетнице и бесплатне су. Пројекат "Дигитално женско пројектно предузетништво" покрећемо у сарадњи са Удружењем за управљање пројектима, а све радионице биће организоване у току септембра“, додала је Симанић.

 

„Овaj пројекат, за који влада велико интересовање, треба да пружи подршку у економском оснаживању и развоју жена из руралних подручја. До сада се пријавило 120 заинтересованих жена, док пројекат предвиђа 25 полазница“, рекао је Владимир Обрадовић, председник Удружења за управљање пројектима. Он је додао да је пројекат усмерен на едукацију жена предузетница у области писања пројеката, аплицирања за средства из фондова, као и промоцију у дигиталном окружењу. Циљ је да се, између осталог, спрече миграције, како у иностранство али и миграције из руралних у градске средине.„ Желимо да им омогућимо да остварују економске користи у свом природном окружењу“, истакао је Обрадовић.

 

Сузана Перић, председница Секције за женско предузетништво ПКС, нагласила је да је врло битно да секција за женско предузетништво покреће овакав вид едукације и да се нада да ће у наредном периоду бити што више оваквих пројеката који се базирају на едукацији и развоју вештина пословања.

 

Руководилац пројекта Марија Тодоровић рекла је да ће полазнице стећи знања у вези са дигиталним маркетингом, вештине пословања да би се покренуо или унапредио постојећи сопствени бизнис. „Посебан фокус биће на дигиталном пројектном предузетништву, а то значи да ћемо ставити посебан нагласак на то шта нам данас пружају друштвене мреже, и уопште дигиталне технологије за развој пословања. Циљ пројекта је да се фокусира и на развој предузетничких подухвата свих учесница кроз програм менторске подршке. Када одслушају део обуке предузетнице ће имати прилику да добију менторску подршку и развијају своје предузетничке пројекте“, рекла је Тодоровић.

 

Реализацију пројекта подржало је и Министарство правде а помоћник директорa Националне академије за јавну управу Снежана Антонијевић оценила је да је друштво у новим околностима и у периоду прилагођавања и трансформације начина рада ка дигиталном.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија