Кућа Добрих Вести

Login

Одрживе каријере у Србији - одговорни грађани 21. века

Оцените овај чланак
(1 Глас)

viuaeldfdfdfdfdЦентар за развој каријере Универзитета у Београду позива студенте и све чланове академске заједнице на прву панел дискусију у оквиру новог програма “Одрживе каријере у Србији - одговорни грађани 21. века”, која ће се одржати путем „Зум“ платформе у четвртак, 24. септембра са почетком у 12 часова.

 

Годинама слушамо о одрживом развоју и његовој важности, током студија, у медијима, читамо у литератури. Данас уместо нове зимске капе, бирамо маску против смога и штетних ПМ 2.5 честица. Зелене површине су постале депоније смећа. Снега у градовима скоро и да нема, а киша пада кад јој време није. Сиромаштво грађана је из дана у дан све веће. Да ли је време је и да почнемо да "живимо" одрживи развој, да променимо своје понашање у одговорно, према себи, другима и животној средини у којој боравимо?

 

Програм “Одрживе каријере у Србији - одговорни грађани 21. века” Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената је замишљен као онлине серијал панел дискусија са професионалцима - алумнијима Универзитета у Београду, који су своје каријере развили на пословима који могу имати одрживост као главни фокус, главну одговорност али и онима који својим радом у мањој мери доприносе реализацији циљева одрживог развоја.

 

У сарадњи са Саветом зелене градње Србије прву панел дискусију, која ће се одржати 24. септембра организујемо као део програма Светске недеље зелене градње 2020: Време за акцију – #ActOnClimate.

 

Зашто је зелена градња важна и какве су могућности развоја каријере у тој области представиће Драгана Корица, Маст.инж.арх. и извршни директор Савета зелене градње Србије. Зелене каријере у сектору зградарства представиће др Александра Сретеновић, доцент на Машинском факултету Универзитета у Београду, члана Савета зелене градње Србије. Свака промена начина и принципа рада захтева иновације, те смо за ову прилику позвали др Недељка Милосављевића, дипл. инж. технол., РТТП, директора Центра за трансфер технологије Универзитета у Београду, да поред савета млађим колегама, представи каријеру иноватора.

 

Једномесечним сусретима са професионалцима који су изградили “одрживе” каријере желимо да студентима и онима који су дипломирали укажемо на значајне информације, неопходне вештине и знања које могу помоћи да изграде пут ка одабраној каријери. Учесници - гости овог серијала биће људи који раде у приватном, државном или невладином сектору, малим / средњим предузећима, мултинационалним компанијама. Они раде у администрацији, као менаџери, инжењери, професори... Они су иноватори, стартапери, фриленсери, истраживачи. Они су професионалци који раде на пословима чији резултати доприносе општем добру. Они су одговорни грађани 21. века!

 

Упознајте се са пословима будућности, пријавите се и поставите питања панелистима OВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вестиПоследњи пут измењено понедељак, 21 септембар 2020 10:37

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија