Кућа Добрих Вести

Login

BASF покренуо програм финансирања стартап идеја из Србије и региона

Оцените овај чланак
(3 гласова)

startapscinceЕвропски лидер у истраживању и развоју и највећа немачка хемијска компанија BASF, расписује регионални конкурс за инвестирање у домаћу стартап сцену, са посебним фокусом на оне стартапе чија решења доприносе одрживом развоју.

 

Пријаве за BASF Start-up Science почињу данас и трају до 1. новембра у поноћ. Минимална неповратна новчана средства одређена за најбоље идеје износи 5.000 евра, а најбољи стартапи оствариће прилику за даље финансирања од стране BASF-a.

 

Конкурс је намењен стартапима са подручја Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније, а основни услов за учешће је да пријављена идеја директно или индиректно доприноси смањењу загађења ваздуха.

 

„Квалитет ваздуха један је од највећих изазова савременог доба и тема на коју човечанство све више обраћа пажњу. Било да се ради о Циљевима одрживог развоја Уједињених нација, вишедеценијском искуству у производњи катализатора за смањење емисије штетних гасова у аутомобилима или ентузијастичним идејама појединаца, евидентно је да морамо заједно приступити решавању проблема, који већ сада утиче на квалитет живота сваког од нас”, истиче Симон Франко директор компаније БАСФ у Србији, БиХ, Хрватској и Словенији.

 

Франко напомиње да је недостатак новчаних средстава најчешћи разлог због ког индивидуалне идеје не буду реализоване и истиче да ће БАСФ омогућити да, уз новчану подршку, стартапи даље да развијају своје идеје.

 

„Често наиђемо на вест о нечијој доброј замисли, али ретко видимо шта се даље десило са њом. Много је и оних пројеката за које никада нисмо имали прилику ни да чујемо, јер су због недостатка иницијалних средстава њихових твораца остали само на папиру. Независно од тога да ли се идеја односи на енергетску ефикасност станова, производе за пречишћавање ваздуха, смањење издувних гасова или нешто друго, BASF нуди новчану подршку. Желимо да и неафирмисани иноватори развију своје пројекте до краја”, објашњава Франко.

 

Франко додаје да ће најбоља идеја бити награђена са најмање 5.000 евра: „BASF има један од највећих одсека за истраживање и развој на свету и може подржати развој стартапа до краја. Наравно, као и на сваком великом стартап такмичењу, инвеститор се може определити за више добрих идеја или се одлучити да не подржи ни једну од њих. Шта год да буде крајња одлука, БАСФ је обезбедио инвестицију од 5.000 евра за најбоље решење по избору стручног жирија.”

 

Право учешћа на конкурсу BASF Start-up Science имају стартап идеје појединаца или тимова од 18 до 35 година, а пројекат може бити у почетној или поодмаклој фази развоја. Додатне информације о конкурсу, условима и начину за пријављивање доступне су на веб сајтуwww.start-up-science.com.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 29 септембар 2020 09:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија