Кућа Добрих Вести

Login

Објављен Водич за безбедан и здрав рад од куће

Оцените овај чланак
(1 Глас)

radodkucedfdfdfdfКако би се послодавцима и радницима олакшао рад у новонасталој ситуацији, изазваној пандемијом Ковида 19 Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, израдила је Водич за безбедан и здрав рад од куће, који се налази на сајту Министарства на ОВОМ линку.

 

Послодавцима, који су обезбедили рад од куће својим запосленима, овај водич пружа практичне смернице, као нпр. обавезе и одговорности послодаваца и запослених; услове које радни простор који је опредељен као радно место код куће треба да испуњава; брига послодавца о здрављу својих запослених, укључујући и ментално здравље; процена ризика и праћење безбедности и здравља на раду запослених који раде од куће; пријава повреда на раду приликом рада од куће.

 

 

Рад код куће све више постаје уобичајени начин обављања рада за велики број запослених. Пре новонастале епидемиолошке ситуације, рад код куће био је изузетак и резервисан, углавном, за одређене интелектуалне послове и ретке делатности.

 

 

Закон о раду Републике Србије предвиђа могућност рада код куће, као врсте радног односа за обављање послова ван просторија послодавца зато запослени који раде код куће не би смели да имају мања права и неповољније услове рада од запослених који обављају исте или сличне послове у просторијама послодавца.

 

 

Због специфичности обављања послова ван просторија послодавца, Законом о раду прописани су и додатни елементи који уговор о раду ван просторија послодавца требада садржи, а односе се на: трајање радног времена, начин вршења наџора над радом запосленог, коришћење средства за рад за обављање послова које може да обезбеди послодавац или запослени, накнада трошкова за коришћење средстава за рад, итд.

 

 

Такође, неопходна је и сагласност воља запосленог и послодавца да овакав уговор желе да закључе имајући у виду све његове предности и недостатке.

 

 

За запосленог који ради код куће то значи да поседује: условну просторију за рад, завидну самоорганизацију, да може да усклађује породичне и радне обавезе, као и да му изолованост приликом испуњавања радних обавеза и непостојање непосредног контакта са осталим колегама, не представља проблем.

 

 

Из овога се види да је рад код куће једна сложена врста рада која претходно захтева испуњење низа законских, али и личних услова на страни запосленог и зато не може свако да ради код куће, па чак и онда када је посао који обавља такав да би теоријски могао да га обавља ван просторија послодавца.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Влада Србије

 


Последњи пут измењено уторак, 19 јануар 2021 16:10

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија