Кућа Добрих Вести

Login

Енергетска транзиција: Загрљај. Или судар?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tranzicijaaaaaenergogogoПочетак марта на Новосадском сајму, је и до сада био посвећен енергетици и инвестицијама. Ове године, на Светски дан енергетске ефикасности, у петак, 5. марта, од 12 часова, у хибридном окружењу биће одржана конференција Енергетска транзиција: Загрљај. Или судар?

 

На тај начин биће искоришћена прилика да саговорници из целог света размене знања и искуства, како глобална, тако и локална. Предност онлајн конференције је и што ће публика разговорима лако моћи да приступи у реалном времену, али и накнадно.

 

Главно питање које намеће садашње, али и будуће време је: „Имамо ли и можемо ли да постигнемо добар темпо у трци за одрживошћу?“.

 

Одговоре ће кроз неколико тема давати говорници из земље и света, Франсоаз Жакоб, стална координаторка УН у Републици Србији, др Бо Јин, извршни директор Глобалне организације за развој и сарадњу енергетске интерконекције Канцеларије у Европи, др Феликс Матес, координатор истраживања јавних политика енергетике и климе, Института за примењену екологију у Фрајбургу, представник Министарства рударства и енергетике Републике Србије, Огњен Бјелић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Саша Василић, заменик председника Општине Прибој и генерални директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић. Модератор ће бити Александар Мацура, директор програма у РЕС фондацији.

 

Циљ конференције је да се разговорима целокупна заједница подстакне на размишљање, праћење и стварање предуслова за постизање одговарајућег темпа у трци за одрживошћу, са идејом да се у Новом Саду на Сајму, када то епидемиолошка ситуација дозволи, разговара о томе како стићи на циљ, а избећи „судар“.

 

Онлајн конференцију организују Новосадски сајам и РЕС фондација, уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и Фридрих Еберт фондације.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија