Кућа Добрих Вести

Login

Основанa платформа за запошљавање особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

platformayaoslsjanvejeФорум младих са инвалидитетом (ФМИ) обавештвава јавност да је основао Платформу за запошљавање особа са инвалидитетом.

 

 

Платформа је успостављена у сарадњи са неколико компанија које послују на територији Републике Србије, са идејом да се током 2021. године њој прикључи велики број друштвено одговорних компанија.

 

Платформа је замишљена као неформална мрежа послодаваца кроз коју ће им се пружити подршка у спровођењу активног запошљавања особа са инвалидитетом. Кроз Платформу се послодавцима пружају савети, информације, обавештења, консултације и тренинзи. Главна услуга која се пружа чланицама Платформе јесте приступ веб порталу за запошљавање особа са инвалидитетом.

 

 

Компаније које су чланице Платформе имају могућност да користе услуге које пружа Форум младих са инвалидитетом, а које се односе на претрагу Портала, тј. базе кандидата за запошљавање, подршку у разумном прилагођавању радног места, обукама за запослене и консултативне услуге.

 

Платформа је основана са циљем да на једном месту окупи мала, средња и велика предузећа која су запошљавање особа са инвалидитетом интегрисала у своју пословну политику. На тај начин, ове компаније представљају лидере нове пословне културе јер својим опредељењем утичу на унапређење положаја особа са инвалидитетом али и на успостављање нових друштвених вредности у Републици Србији.

 

Успостављање Платформе одвија се у сарадњи са домаћим и иностраним компанијама које послују на територији Републике Србије, а спроводи се у оквиру пројекта “Знањем до посла“, уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ) и имплементатора NIRAS-IP и SIPRU.

 

Форум младих са инвалидитетом (ФМИ) је кровна организација цивилног друштва која се у Републици Србији бави питањима од значаја за особе са инвалидитетом. Визија ФМИ је друштво равноправних и активних грађана у коме су особе са инвалидитетом оснажене да самостално живе и одлучују, у складу са потребама и ресурсима.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 23 март 2021 17:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија