Кућа Добрих Вести

Login

Град Београд понудио 20 милиона динара за развој предузетништва

Оцените овај чланак
(2 гласова)

PREDUEZETNOSTVIDFDFDFDFСекретаријат за привреду расписао је данас јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја предузетништва на територији Београда за 2021. годину.

 

Према речима градског секретара за привреду Милинка Величковића, предмет јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава привредним субјектима у максималном износу од милион динара за куповину једног или више основних средстава, односно машина и опреме у циљу побољшања квалитета постојећег или увођења новог производа или услуге, уз обавезу запошљавања једног незапосленог лица са евиденције Националне службе за запошљавање, на период од минимум једне године.

 

“Право на доделу средстава имају микро, мала предузећа и предузетници са територије града Београда. Опредељена средства, која ове године износе 20 милиона динара, намењена су за афирмацију родне равноправности, запошљавање незапослених лица, унапређење пословног процеса путем увођења нових производних или побољшања постојећих пословних линија, покретање нових предузетничких активности, отварање могућности за модернизацију и проширење производних и услужно оријентисаних делатности, као и очување постојећих и стварање услова за отварање нових радних места, јачање конкурентности привредних субјеката, стимулисање стварања нове додатне материјалне вредности намењене тржишту и повећање укупног привредног раста и развоја предузетништва на територији Београда”, истакао је Величковић за Беоинфо, додајући да Град на овај начин наставља да промовише и подржава предузетништво и запошљавање у граду.

 

Он је подсетио да Секретаријат за привреду већ дуги низ година спроводи ову активност путем директне подршке микро и малим привредним субјектима, као и предузетницима за проширење сопствених капацитета, чиме се стварају услови за запошљавање незапослених лица.

 

Јавни конкурс је отворен до 23. априла, а текст јавног конкурса са пријавом и осталим информацијама може се наћи на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).

 

Извор: Кућа добрих вести/Београд


Последњи пут измењено понедељак, 05 април 2021 15:35

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија