Кућа Добрих Вести

Login

Од сутра ИД картице за посреднике у промету и закупу непокретности

Оцените овај чланак
(3 гласова)

prometnepokretnostidfdfdfdfПривредна комора Србије од сутра, 10. маја, покреће нову услугу издавања идентификационих картица посредницима у промету и закупу непокретности, како би се повећала заштита на том тржишту и унапредило поштовање правила струке и етичности у пословању.

 

"Увођење ИД картица као нове услуге ПКС, важан је корак у примени законских решења донетих на иницијативу наших чланица, професионализацији пословања готово двеста посредника у промету непокретности са око хиљаду агената и увођењу више реда и сигурности на српском тржишту некретнина – и за купце и за продавце. Уређено и сигурно тржиште некретнина, важно је не само за наше грађане и компаније које користе агенцијске услуге, већ је и део слике Србије као инвестиционе и пословне дестинације за компаније из света, које своје пословање овде најчешће почињу управо обезбеђивањем простора за планирање и развој својих пројеката у Србији", указао је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

 

Нова услуга Привредне коморе Србије стартује управо када се, 9. маја, обележава Дан посредника у промету и закупу непокретности, који је и установљен поводом почетка примене Закона о посредовању у промету и закупу непокретности, усвојеног на иницијативу Групације посредника у промету непокретности Привредне коморе Србије.

 

Дамир Борић, председник Групације посредника у промету непокретности Привредне коморе Србије подсетио је да је уређење професије и унапређење услова пословања стратешки циљ Групације, од оснивања 2011. године. Један од корака био је усвајање Кодекса пословне етике посредника у промету и закупу непокретности Привредне коморе Србије, а почетак издавања идентификационих картица, на основу члана 14 Кодекса, створио је услове за његову примену у пракси. Посредници у промету и закупу непокретности који су прихватили одредбе Кодекса и примењују их у пословној пракси, пружају виши квалитет услуга, уз већи степен међусобне сарадње који омогућава да њихови клијенти брже обаве посао купопродаје или издавања непокретности“, истакао је Дамир Борић.

 

Према његовим речима, идентификационе картице повећаће препознатљивост оних који послују легално и у складу са највишим степеном професионалних стандарда, а на овај начин смањујемо и сиву економију.

 

Посредници подносе Захтев за издавање идентификационе картице посредника у промету и закупу непокретности на порталу еПКС, уз претходну регистрацију квалификованим електронском сертификатом.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија