Кућа Добрих Вести

Login

За привреднике на порталу све услуге јавне управе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

eupravadfdfdfd34343434Регистар административних поступака на порталу rap.euprava.gov.rs почео је да ради, а у њему се тренутно налази списак више од 1.600 поступака, односно услуга које јавна управа, пружа привредним субјектима.

 

То значи да су на порталу свим привредницима доступни и обрасци захтева и информације о потребној документацији коју прилажу уз захтев, броју рачуна и износу таксе или одређене накнаде коју треба да уплате, као и све друге потребне информације за упешно подношење захтева.

 

У овом моменту у регистру налазе само поступци који се односе на привреду, односно на привредне субјекте, да тренутно има 2.600 поступака с тим што ће од данас бити доступно 1.600 поступака, а континуирано и свакодневно ће се радити на повећању тог броја.

 

Планирано је да у наредних 60 дана сви поступци и услуге буду на порталу, а од априла идуће године биће доступна и енглеска варијанта портала.

 

На порталу је омогућено да се све информације о свим административним постуцима нађу на једном месту како би заинтересовани пирвредници, а и грађани могли једноставно и лако да се информишу о свему што им је неопходно и потребно да би могли да добију неку дозволу, да заврше неку своју обавезу или да остваре неко своје право.

 

Регистром управља Републички секретаријат за јавне политике, уз техничку и стучну подршку Канцеларије за ИТ и еУправу.

 

Портал је рашен тако да буде једноставан за претрагу и да се на једноставан начин нађе поступак који је потребан.

 

Све информације су припремљене тако да су једноставне, лако схватљиве и упутне за самог корисника шта му све треба за добијање дозволе", рекао је Кекић и навео да корисник може и да добије информацију у ком року може да се реши поступање по захтеву.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија