Кућа Добрих Вести

Login

"Повежи се"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

logo-biznisbaza-uvodnaБЕОГРАД - На Београдском сајму, под слоганом "Повежи се“, од 29. новембра до 1. децембра, заједно ће се одржати први Међународни сајам предузетништва - "Бизнис база“ и четврти Сајам локалних самоуправа.

Сајам ће отворити министар Регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић и градоначелник Београда Драган Ђилас.

Како је најављено, на сајму ће бити присутно око 100 општина, а представиће се око 300 домаћих и иностраних малих привредника и предузетника, који ће промовисати своје производе и услуге.

Од богатог пратећег програма треба издвојити Међународну конференцију о женском предузетништву и међународне пословне сусрете на којима ће учестовати више од 120 предузећа из 14 земаља.

 

Јединствен кров

 

То што се ове године први пут "под једним кровом“ одржавају Сајам предузетништва и Сајам локалних самоуправа“ додатни је плус за сусрете предузетника, представника пословних удружења, локалних самоуправа и државних институција, јер ће на лакши начин моћи да се повежу и успоставе неопходне контакте.

Директор Националне агенције за регионални развој, суорганизатора Сајма предузетништва Ивица Ежденци, рекао је да је идеја "спајања“ та два сајма веома корисна будући да су кључни фактор регионалног развоја мала и средња предузећа и јединице локалне самоуправе, односно општине. Он је истакао да је то од великог значаја за локалне самоуправе и привреднике, јер ће на једном месту моћи да се информишу о томе шта држава нуди. На сајму ће учествовати и институције Националнa службa за запошљавање, општински секретаријати, јавно-комунална предузећа, кластери, пословна удружења.

"Локалне самоуправе ће моћи да понуде инвеститорима и представе какве су могућности у њиховим општинама. Онај ко планира или хоће да покрене неки бизнис може да дође и да се информише о томе“, казао је Ежденци.

 

Измене и допуне закона

 

Најављујући сајам на конференцији за новинаре државни секретар Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе Еди Мајсторовић рекао је да је одржавање сајма на једном месту од великог значаја будући да је локални развој једна од најбитнијих активности. Биће представљени нови послови, нови аранжмани, одржаће се јавна расправа о изменама и допунама закона о локалној самоуправи. Намера је да се и кроз овакве активности унапреди локална заједница, обезбеде услови за нова радна места и бољи живот грађана.

Члан Градског већа Жељко Ожеговић подсетио је да град Београд помаже ову манифестацију и да ће, заједно са Привредном комором, омогућити представљање свих његових општина, организационих јединица и јавних предузећа. Ожеговић је истовремено подсетио и на помоћ коју град Београд последњих година упућује неразвијеним општинама у Србији у реализацији њихових програм.

Шеф пројекта Београдског сајма Остоја Илић навео је да ће два сајма представљати сусрет понуде и тражње, а да је умрежавање кључна "карика“ развоја привреде. Како је рекао, у Хали 1 Београдског сајма наступиће 400 излагача.

 

Бизнис база

 

Организатор сајма "Бизнис база“ је Национална агенција за регионални развој са својом мрежом регионалних агенција, центара и асоцијација, а Сајма локалних самоправа Министарство за регионални развој и локалну самоуправу, Град Београд, Привредна комора Београда и Стална конференција градова и општина.

Без обзира да ли сте почетник у бизнису или већ имате развијен посао, "Бизнис база“ је место и догађај које не треба заобићи. Бизнис база може посетиоцима да омогући да прикупе неопходне информације за освајање тржишта, да остваре нове пословне контакте, осигурају  предузећу стабилнију позицију на тржишту, повећају обим пословања.

За време одржавања сајма, организују се стручни скупови, конференције, бесплатни семинари, презентацији, пословни сусрети.

Поред конференције о женском предузетништву првог дана сајма биће занимљивих предавања, као што су "Омладинско предузетништво" "Од идеје до реализације”, у организацији Министарства омладине и спорта, као и како да се дође до пораста пословне продуктивности у малим и средњим предузећима у организацији Мајкрософта.

Другог дана сајма, препорука је да се одслуша какве потенцијале нуди Европска мрежа предузетништва. На панелу “Међународни пословни сусрети” чуће се шта имају да кажу представници НСЗ, као и на панелу “Ваша идеја-наша препорука” и новине у вези подршке иновацијама у Србији у организацији Фонда за иновациону делатност.

Последњи дан сајма резервисана је за причу о јавно-приватном партнерству, додели признања и награда за најуспешнијима.

 

Међународна конференција о женском предузетништву

Мрежа амбасадора женског предузетништва и Мрежа ментора женског предузетништва, којима у Србији координира Национална агенција за регионални развој у Србији, одржаће конференцију о женском предузетништву. Циљ конференције је промовисање женског предузетништва и представљање алата за унапређење женског предузетништва.

"Кућа добрих вести" на сајму "Бизнис база"

Наше интернет новине представиће се на предстојећем Сајму, на штанду Привредне коморе Београда. Ту ће посетиоци имати прилику да се упознају са нашом визијом и мисијом, а поделићемо и промотивни материјал знатижељним посетиоцима. Добре вести шириће добре вибрације тако што ће и на сајму причати своје добре приче.  Добро нам дошли.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 29 новембар 2012 00:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија