Кућа Добрих Вести

Login

УДРУЖЕЊЕ ЖЕНЕ НА ПРЕКРЕТНИЦИ: Шест година борбе за активацију жена у 45+

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zeneprekretnicadfdfdfdУдружење 1. децембра слави шесту годишњицу од оснивања.

 

Удружење је усмерило своје активности на процес јавног заговарања за побољшање економског положаја жена 45+, у поступку израде и доношења Закона и Стратегије о родној равноправности, и у овој години Удружење прославља годишњицу уз велики успех укључивања групе 45+ у два важна документа:

 

Законом о родној равноправности, усвојеном у јуну ове године, особе старије од 45 година препознате су као категорија теже запошљивих лица, према којој, између осталих категорија, могу бити предузете подстицајне мере ради запошљавања и самозапошљавања.

 

У Стратегији за родну равноправност за период од 2021. до 2030. године, усвојеној у октобру текуће године, истакнуто је да имајући у виду отежано запошљавање жена старијих од 45 година, мере за активацију жена на тржишту рада и њихову повећану запошљивост и самозапошљивост усмериће пажњу у имплементацији и на жене 45+.

 

Овим је створена основа за адекватне подстицајне мере које ће се односити посебно на жене 45+ ради запошљавања и самозапошљавања.

 

То је све постигнуто захваљујући раду Мреже за подршку женама 45+, коју чине Удружење и још три удружења из Крагујевца, Чачка и Александровца, а у оквиру пројекта „Јавним заговарањем до економског оснаживања жена 45+” који је добио подршку пројекта Владе Швајцарске „Заједно за активно грађанско друштво - АЦТ” који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 03 децембар 2021 10:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија