Кућа Добрих Вести

Login

Сајам "Економија спорта"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sajamekonomijasportaБЕОГРАД -  Други међународни сајам „Економија спорта“ одржан је у „Данас  конференцијском центру“ у хали три Београдског сајма и окупио је велики број учесника и угледних предавача.


Званице је поздравио Жељко Пантић директор „Данас конференцијског центра“ истакавши да је циљ  сајма да кроз излагања добрих познаваоца економије у спорту осветли три интересантне теме: који су могући медијски и комерцијални извори финансирања  у спорту, какви постоје инвестициони модели корпоративног спонзорства у клубовима и на крају  како развијене зеље у свету користе објекте у комерцијалне сврхе.
Две теме су биле спојене – „Медији и приходи од ТВ права“,  и „Корпоративни спонзори и комерцијални приходи“ док је у трећем делу сајма  било речи о „Инфраструктури и инвестиционим приходима“.
Међу предавачима били су представници из света спорта, али и директори успешних компанија и представници медија: Јован Шурбатовић, генерални секретар ФС Београда („Приходи од ТВ прва и буџети фудбалских клубова“), Дарко Брочић извршни директор АГБ Нилсен („Спорт и медијско тржиште Србије“), Звездан Терзић председник УО  ОФК Београда („Пројекат Омладинског стадиона у Београду“),  Јован Ивковић (председник ФК Вождовац („Мултифунционални комплекс ФК Вождовца“), Душан Лазић представник  Металца а.д. („Стадион ФК Металца у Горњем Милановцу“), Нада Поповић Перишић декан Факултета за комуникације и медије Сингидунум („Економија спорта и медији“) и други.
О начину како инвестирати у објекте  и из тога извући приход говорили су Франсоа Гзавије Денио амбасадор Француске у Београду („Инвестициони модели градње објеката за Еуро 2016. у Француској“), Даглас Апостол шеф економског оделења Амбасаде САД („Амерички модел спортске инфраструктуре“), Иван Ћурковић потпредседник ФС Србије („Пројекат националног стадиона  ФСС“) као и Горан Милићевић изршни директор за маркетинг „Комерцијалне банке“,  Милован Станишић ректор Унверзитета Сингидунум, Милан Јанковић, председник Привредене коморе Београда, Мирослав Тлачинац директор Амига д.о.о из Краљева, Мишко Обрадовић сувласник Еурофоила и други.
Предраг Мијатовић, спортски директор мадридског Реал до 2006. до 2009. у специјалној видео презентацији говорио је о сталним променама и улагањима у овај објекат која доносе и повећање у приходима а приказана је и 100. епизода серијала „Дођите на стадион“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 05 децембар 2012 12:46
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија