Кућа Добрих Вести

Login

За МСП бесповратно 32 милиона динара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

БЕОГРАД - Национална агенција за регионални развој објавила је данас јавни позив малим и средњим предузећима да се пријаве за доделу бесповратних средстава за побољшање свог пословања.

Укупна расположива средства за реализацију програма износе 32 милиона динара, додељују се за две врсте активности, а рок за подношење пријава је 4. јун ове године.

Примена стандарда, сертификација , едукација менаџмента и запослених кроз специјализоване обуке, нови дизајн производа и амбалаже, електронска презентација предузећа, прва је врста активности која се финансира са средствима у износу од 50.000 до 300.000 динара.

За другу врсту активности - побољшање постојећих и развој нових технолошких процеса, побољшање постојећих и развој нових производа, тестирање нових производа, израда и примена специјализованих софтвера, превдиђен је износ од 50.000 до 500.000 динара.

Право на добијање новца имају предузећа и предузетници који су основани најкасније у мају 2010. године, а услов је и да су у већинском домаћем приватном власништву, да успешно послују претходне две године, да су измирили обавезе по основу пореза и доприноса и да у овој години нису користили подстицајна средства других институција.

Национална агенција за регионални развој ће на основу уговора са корисником средстава рефундирати износ до 50 одсто од укупног износа пројекта, без пореза на додату вредност (ПДВ).

Програм, упутство, правила за оцењивање, пријава и други пратећи обрасци доступни су на електронским странама Националне агенције за регионални развој на адреси www.narr.gov.rs  и у штампаном облику у акредитованим регионалним развојним агенцијама и агенцији која је посебним уговором ангажована у реализацији овог програма за регион града Београда.

Пријаве се подносе лично. или препоручено поштом најближој акредитованој регионалној развојној агенцији, односно агенцији која је уговором ангажована за реализацију програма.

За детаљне информације можете се обратити Националној агенцији за регионални развој на телефоне:

019 445 364, 019 445 311 011 2060 829 и 011 2060 832.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 мај 2012 17:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија