Кућа Добрих Вести

Login

Вина из Мађарске за "чардаш у ногама"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

uvodnaБЕОГРАД - Деликатесно из Мађарске, "Чардаш у ногама" слоган је маркетиншке акције фирме  "Тисакоп" (Tisacoop), која већ двадесет година увози мађарске производе и пласира их на тржиште Србије. У оквиру ове акције промовишу се мађарски производи и култура.

У разговору са замеником директора фирме Карољом Кермецијем (Karoly Kermeci) откривамо шта се од деликатеса, млечних прозвода и вина нуди домаћем купцу.

 Широк увозни асортиман

Из широке лепезе прехрамбених производа издвајају се - панирани пуњени производи од ћуречег меса, смрзнути ћурећи батаци, груди и крила, млевено ћуреће месо, паризери од живинског и свињског меса, шунке, оригиналне Pick зимске саламе, трапист сиреве, караван сиреви, топљени сиреви, паштете, кестен пире.

Уз специјалитете мађарске кухиње одлично се уклапају позната мађарска вина.

Свака покрајина у Мађарској има вина са специфичним укусом и мирисом, а за најбоље сматра се токајско вино, из околине града Токаја.
Ово вино названо "вино краљева и краљ вина" може да буде суво или слатко, али нећете погрешити било које да попијете. Познато је и црвено вино "егри бикавер" из околине града Егер.

Сва ова вина се захваљујући "Тисацоопу" могу купити у трговинским објектима широм Србије.

 

Увозник "Тисакоп"

 

"Предузеће "Тисакоп" је од свог оснивања 1990. године фокусирано на увоз мађарских прехрамбених производа, који су интересантни нашим потрошачима, пре свега на територији Војводине, али и за потрошаче из Београда и јужне Србије", навео је Кермеци.

Према његовим речима, "прве кораке" фирма је направила у Војводини, али како је значајан труд уложила на промоцији производа из Мађарске, отварањем логистичких центара то је допринело да се појави тражња и у другим крајевима земље.

Како истиче Кермеци поменути мађарски производи се могу наћи у главној "Тисакоп продавници" - "Хунгарикум (Hungarikum), "Тисакоп" центар"  на Врачару, као и у маркетима "Ангропромета", ДИС-а, "Идеје" као и у центрима КТЦ, "Лурди", "Макси", "Меркатору", "Метроу", "Роди", "Сентапромету", "Темпу", "Тргопромету", "Тушу", "Универекспорту" и у малопродајним објектима у целој Србији.

 

Проверени квалитет

 

Кермеци је нагласио да су сви производи квалитетни и проверени, за разлику од сухомеснатих производа из Мађарске који се могу купити на пијацама у Суботици, Панчеву и Београду.

"Сви производи које увозимо су проверени од стручне ветеринарске и санитетне службе и  можемо са стопостотном гаранцијом да гарантујемо квалитет. Наша фирма поседује царинске магацине. Ту се производи складиште, а затим директно иду на трговинске полице. Значи, "хладна линија" се нигде не прекида", нагласио је Кермеци.

Он је упозорио да је роба на пијаци, често сумњивог квалитета, јер чување производа није адекватно, односно није успостављен потребан температурни режим.

 

Заштићене намирнице

 

"Нисам сигуран да трговци, који ту робу износе на пијацу могу да гарантују да је производ адекватно чуван и у томе је наша предност", нагласио је он. 

"Компанија "Тисакоп", осим што увози мађарске производе, пажњу посвећује и грађењу имиџа тих производа. Продаја на улицама руши уложени труд", сматра Кермеци.

Ова компанија је прошле године у априлу отворила продавницу "Хунгарикум центар" у којој се може наћи преко 300 врста различитих производа, а дневна посећеност се креће између 100 и 150 потрошача.

 

Добар обим промета

 

Кермеци је рекао да су у "Тисакоп" задовољни обимом промета.

"Трудимо се да допринесемо промовисању кулурних вредности. Имали смо изложбу рукавица из печујске манифактуре, а имаћемо и изложбу порцелана "херенди". Такође, промовишемо туристичке дестинације које су интересантне нашим грађанима", рекао је Кермеци.

Његова идеја, као војвођанског Мађара, је да развија овај посао кроз спој хране, културе и туризма.

"Мађарски приозводи и културне вредности увек су биле признате на српској територији и ми се нисмо суочавали са негативним утисцима. Упознавање Мађарске кроз квалитетне производе, туристичке дестинације, културне садржаје, претпоставили смо да би тај спој био успешан", навео је он.

 

О предузећу "Тисакоп"

Предузеће се налази на северу Србије у индустријској зони града Кањиже.
Нова управна зграда са магацинима и хладњачама режима хлађења од -18Ц до +5Ц налази се на погодној локацији за даље инвестиције и проширења.
Са успешним, младим тимом предузеће ради на увођењу стандарда   EN ISNO 22000 и HACCP (ЕН ИСНО 22000 и ХАЦЦП) системом управљања квалитетом.
Најзначајније проширење делатности предузећа обележава почетак извоза прехрамбених и кондиторских производа из Србије за Републику Мађарску.

Печујске рукавице у "Хунгарикум" центру

„Печујске рукавице“ које се израђују по традицији прераде коже и ручне израде старе 150 година изложене су у "Хунгарикум" центру.
Тај мотив је данас познат широм света, јер краси највеће модне колекције света.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 11 децембар 2012 12:36
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија