Кућа Добрих Вести

Login

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: Како унапредити статус прозјумера?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

prozjmerieierПанел дискусија „Како унапредити статус прозјумера“ биће одржана 21. марта од 18 до 19,30 часова у Простору Миљенко дерета (Добрачина 55).

 

Учесници:

 

Ненад Маричић, прозјумер

Слободан Перовић, консултант у развоју пројеката OIE

Бранко Живковић, директор Сунчица Солар

 

Модератор разговора је Владан Шћекић из Центра за унапређење животне средине.

 

Већ преко 800 домаћинстава у Србији производи електричну енергију уз помоћ соларних централа на својим крововима.

 

Од самог почетка примене института „купац-произвођач“, како је званичан назив за прозјумере у Србији, ови грађани су се сусрели са бројним баријерама.

 

Највише замерки постоји на примену концепта виртуалне батерије, односно, начина обрачуна – пореза, акциза, пратећих трошкова и накнада, а сада видимо и да се спремају нова ограничења за величине централа које могу бити изграђене.

 

Ствара се утисак да се не исплати постати прозјумер, што обесхрабрује грађане да се одлуче на изградњу соларних централа како би производили електричну енергију за сопствене потребе.

 

Разговараћемо о препознатим баријерама, начинима за њихово превазилажење, као и предлозима постојећих прозјумера, експерта и инсталатера соларних централа.

 

Панел дискусију организује Центар за унапређење животне средине у оквиру пројекта „Цивилно друштво за енергетску транзицију“, који се спроводи у партнерству са Београдском отвореном школом (БОШ) и Регулаторним институтом за обновљиву енергију и животну средину (РЕРИ), уз финансијску подршку Британске амбасаде у Београду.

 

Директан пренос: Фејсбук страница - Green Fest - Belgrade.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија