Кућа Добрих Вести

Login

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РЕЗУЛТАТА: „Анкета 1000 предузећа у Србији за 2022/2023. годину“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

smalalallddddddМинистарство привреде, Републички секретаријат за јавне политике и Светске банке, уз подршку Делегације Европске уније у Србији представиће резултате "Анкете 1000 предузећа у Србији за 2022/2023. годину".

 

Представљање анкете одржаће се 4. априла 2024. године у Привредној комори Србије, Ресавска 15, сала 1 са почетком у 12 часова.

 

Једанаеста по реду годишња анкета фокусирана на микро, мала и средња предузећа (ММСП), спроведена је у току 2023. године у оквиру пројекта „ЕУ за боље пословно окружење – ЕУ4БЕ“, који реализује Светска банка уз подршку Делегације Европске уније.

 

Циљ анкете је стицање увида о проблемима са којима се ММСП суочавају, као основе за дијалог са надлежним институцијама и креирање ефикасних мера за унапређење услова пословања. Регулаторна оптерећења и компликоване процедуре могу ограничити улазак нових фирми на тржиште и успорити даљи развој постојећих фирми, инвестиције и отварање нових радних места. Ово је посебно важно за ММСП који су најбројнији привредни субјекти у Србији и имају виталну улогу у економском развоју земље.

 

Налази анкете одражавају ставове 1000 привредних субјеката о утицају регулаторног оквира на пословање, приступу тржишту и изворима финансирања, развоју електронске трговине и другим аспектима пословног окружења у Србији. Након уводних обраћања предвиђена је панел дискусија на којој ће представници Владе Србије, пословног сектора и независни стручњаци говорити о најзанимљивијим налазима овог истраживања.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено недеља, 31 март 2024 15:37

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија