Кућа Добрих Вести

Login

Како до одрживог развоја женског предузетништва

Оцените овај чланак
(3 гласова)

thumbБЕОГРАД - Одрживи развој женског предузетништва у Србији тема је данашње -  прве овогодишње седнице Савета за женско предузетништво Привредне коморе Србије, а специјални гост седнице је чланица послодавачке групе Европског економског и социјалног комитета Мади Шарма (Madi Sharma).

 

Биће представљене и препоруке за развој посебних владиних мера финансијске и нефинансијске подршке женском предузетништву у Србији.

Седница је, између осталог, посвећена настојањима да се поставе и донесу системске мере и одлуке за одрживи развој женског предузетништва у Србији. Приоритетне активности Савета, који је у оквиру ПКС формиран прошле године,  у 2013. години везане су и за сарадњу са  Одбором за људска и мањинска права и родну равноправност народне Скупштине Србије.

Те мере се тичу и доношења закона о оснивању гаранцијског фонда за предузетништво жена, као и стварања законских оквира за подршку женским кооперативама кроз оснивање штеднокредитних задруга и других форми небанкарских извора финансирања.

 

Подстицање запошљавања и самозапошљавања

 

Говориће се и о реализацији циљева Националне стратегије за побољшање положаја жена и унапређење родне равноправности 2008-2014, са нагласком на подстицање запошљавања, женског предузетништва и самозапошљавања, најављено је из Привредне коморе Србије (ПКС).

На седници ће, како је најављено, говорити председник ПКС Милош Бугарин, председница Савета за женско преадузетништво ПКС и власница “Интермеханике” из Смедерева Ружица Ðурђевић, повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић, као и експерт Фондације за развој економске науке Сања Поповић Пантић.

У раду скупа учествоваће и посебна саветница у Министарству финансија и привреде у Сектору за развој предузетништва и конкурентности Драгијана Радоњић Петровић.

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија