Кућа Добрих Вести

Login

Позиви за запошљавање

Оцените овај чланак
(1 Глас)

nszБЕОГРАД - Министарство рада, запошљавања и социјалне политике и Национална служба за запошљавање (НСЗ) обавестили су кориснике, незапослена лица и послодавце да од данас почиње реализација програма активних мера запошљавања за 2013. годину.

У овој години за мере активне политике запошљавања из буџета Републике Србије издвојено је 3,4 милијарди динара, а биће објављени јавни позиви за субвенције за самозапошљавање и отварање нових радних места, затим за програме ,,Стручна пракса 2013” и ,,Стицања практичних знања у 2013. години”, као и за спровођење јавних радова и обуке за потребе послодавца.

Наставиће се и у овој години реализација мера за подстицање запошљавања особа са инвалидитетом.

Средства за ове намене биће обезбеђена из буџетског фонда за запошљава у износу од 700 милиона динара. Биће објављени јавни позиви за спровођење јавних радова на којима се ангажују особе са инвалидитетом, јавни конкурс за доделу субвенције зараде за запошљавање особа са инвалидитетом без радног искуства и јавни конкурс за рефундацију трошкова подршке особама са инвалидитетом, које се запошљавају под посебним условима.

Додатне информације, текстове јавних позива и пратеће документације налазе се на сајту Националне службе – nsz.gov.rs.

Циљ Националне службе за запошљавање је да се ове године захваљујући активним мерама и програмима подршке запосли 70.000 незапослених лица.

                                               Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 март 2013 05:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија